Od

Každý rodič sa snaží vytvoriť dieťaťu ideálne podmienky na učenie, hranie a spanie. Detské izby zariaďujú podľa aktuálnych trendov, no v prvom rade by si mali uvedomiť, že pohodlnosť a kvalita je mnohokrát dôležitejšia ako to, či sú dekorácie a nábytok trendy.

Ktoré detaily vám neujdu pri vstupe do detských izieb a na čo by ste sa mali zamerať pri modernizácii detských izieb?

Farebné steny

Detské izby by mali hýriť farbami. Vaše deti by mali mať v detskej izbe veľa obrázkov s detskými motívmi. Ak vám vešanie obrazov nevyhovuje, skúste obrazy nahradiť ekologickou tapetou do detskej izby. Ekologické tapety s detskými motívmi krásne ozdobia steny v detských izbách a vám výrazne uľahčia zariaďovanie detských izieb.

Nechajte však, aby si dieťa vybralo vlastný detský motív. Odporúčame vám ale vybrať si z vliesových a papierových tapiet.

Kvalitné tienenie

Kvalitné tienenie je základom. V každej detskej izbe by ale nemali chýbať detské závesy, ktoré zabránia prenikaniu pouličného osvetlenia do detských izieb a zároveň budú slúžiť aj ako dekoračný prvok. S pomocou kvalitných detských závesov vytvoríte rozprávkovú atmosféru práve v miestnosti, kde vaše dieťa bude tráviť veľa času.

Praktický úložný priestor na hračky

Keďže v detských izbách sa deti prevažne hrajú, je potrebné poriešiť priestor na odkladanie hračiek. Odporúčame vám kupovať otvorené police, poprípade látkové koše na hračky. Môžete si ich samy ušiť, poprípade si ich dať ušiť niekomu, kto má šijací stroj. Tieto látkové koše s uškami môžete kedykoľvek presunúť z jednej strany miestnosti na druhú. Poskytnú viac úložného priestoru na hračky, než ktorékoľvek iné koše.

Na hračky, s ktorými sa dieťa až tak často nehrá, odporúčame kupovať uzatvárateľné plastové boxy, ktoré stačí ukladať pod posteľ.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi