Zatočte s jesennou depresiou

29 septembra, 2019 o 22:53

Od

Zdravotné problémy sa nám nevyhýbajú. Objavia sa práve vtedy, kedy ich najmenej čakáme. Tým, že sa zmenilo teplé ročné obdobie na chladnejšie, naše organizmy sa budú musieť prispôsobiť týmto zmenám. Práve v tomto období sa stretávame s výkyvmi teplôt, daždivým a hmlistým počasím, ale aj s jesennými depresiami, ktoré nás položia na kolená a niekoľko dní nie sme schopní ničoho.

Ako ale zatočiť s jesennou depresiou a únavou, ktorá vás v posledných dňoch premáha?

Vyskúšajte účinnú termoterapiu

Máte pocit, že vás bolí celé telo? Máte unavené svaly a nechce sa vám vôbec nič? Pomôcť vám môže aj účinná termoterapia. Horúci zázrak zvaný termoterapia dokáže uvoľniť stuhnuté svalstvo, zregenerovať ho a hlavne zohriať, čo v sychravých jesenných dňoch určite budete potrebovať. Táto liečebná procedúra pomáha zregenerovať ľuďom v poúrazovom stave, fyzicky pracujúcim, ale aj ľuďom so sedavým zamestnaním. Základom tejto termoterapie sú teplé zábaly na bolestivé časti tela, ktoré majú svalstvo uvoľniť a pomôcť mu zregenerovať.

Doprajte si prechádzky na čerstvom vzduchu

Jesenná depresia vie s nami poriadne zamávať. Neuzatvárajte sa do seba a skúste chodiť pravidelne na prechádzky do prírody. Čerstvý vzduch vám pomôže účinne bojovať nielen s jesennou depresiou, ale aj s migrénami, s unaveným svalstvom, ale aj s nadváhou.

Aj hodina denne venovaná prechádzkam vám pomôže zbaviť sa pochmúrnych myšlienok, nálad. Uvidíte, budete sa cítiť lepšie a budete mať viac energie.

Ak máte radi pohyb, podnikajte aj celodenné turistiky. Myslite však na dôkladné vrstvenie oblečenia, aby ste neprechladli.

Venujte sa koníčkom, na ktoré ste nemali čas

Ak si zajednáte ubytovanie v luxusných 5 hviezdičkových hoteloch, jesenná depresia sa vám vyhne. Takéto množstvo dovoleniek si však zamestnaný človek nebude môcť dovoliť. Počas jesenných pochmúrnych dní sa však venujte koníčkom, na ktoré ste počas leta nemali vôbec čas. Pochopiteľne, cez leto sa snažíme čo najviac voľných chvíľ tráviť vonku pri vode, na záhrade, na terase. Čítajte knihy, stavajte puzzle, vyskúšajte nejakú tvorivú činnosť, skúšajte nové recepty, chodievajte plávať na plaváreň. Jednoducho robte čo vás baví a jesenná depresia nebude mať šancu.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi