Od

Dámsky kardigán je nevyhnutnosťou, ktorý nesmie chýbať v žiadnom jesennom a ani zimnom šatníku. Medzi jeho výhody patrí, že dokáže zvýrazniť postavu, ale aj zakryť nadbytočné kilogramy.

Tento typ svetra je možné nosiť zapnutý, kedy pôsobí konzervatívnejšie alebo odopnutý, kedy je pohodlnejší a pôsobí ležérne. Pri jeho kúpe treba zvážiť viacero vecí, vrátane materiálu, farby, štýlu, dĺžky a funkčnosti. Ak si plánujete vybrať nový dámsky kardigán, zamerajte sa na nasledujúce parametre:

1. Farebné prevedenie

Pri výbere farby kardigánu je nutné prihliadať na to, aké farby oblečenia máte v šatníku. Ak u vás prevládajú základné farby, v takom prípade je perfektnou voľbou farebný kardigán, ktorý oživí celý outfit. Ak vo vašom šatníku máte veľa pestrých farieb, v takom prípade treba na to prihliadať a zladiť ho s nimi. Nič nepokazíte, ak si vyberiete dámsky kardigán v neutrálnych farbách, pretože tie sa hodia ku všetkému, čo si oblečiete.

2. Materiál

Materiál, z ktorého je dámsky kardigán vyrobený, ovplyvňuje množstvo vecí – od vzhľadu až po funkčnosť. Vybrať si môžete bavlnu, polyester, vlnu a mnoho iných.

Tenší kardigán je vhodnejší na prechodné obdobie, prípadne ho využijete pod zimnú bundu alebo kabát. Hrubší materiál je praktickejší, pretože kardigán z neho dokáže dokonale zahriať a môže slúžiť aj ako prechodný kabát. Najlepšou voľbou je kašmírový kardigán, ktorý síce patrí do vyššej cenovej kategórie, ale je ľahký a teplý zároveň.

3. Myslite na funkčnosť

Pri výbere kardigánu treba prihliadať aj na malé detaily, ako sú vrecká, zipsy alebo gombíky. Vrecká využijete na drobnosti alebo v prípade, ak si chcete otepliť ruky. Počas chladnejších dní oceníte zips alebo gombíky, vďaka ktorým budete môcť dámsky kardigán využiť ako kabát alebo bundu. Všetky tieto detaily vplývajú na celkový vzhľad kardigánu.

4. Štýl a dĺžka kardigánu

Dámsky kardigán je dostupný v rôznych štýloch a dĺžkach. Tie ovplyvňujú, ako daný model sadne na postavu. Pred kúpu vyskúšajte viac druhov a štýlov s rôznou dĺžkou a vyberte ten, ktorý na vás najlepšie vyzerá.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi