Od

Nie nadarmo sa o týždni pred výplatou hovorí ako o sakramentsky dlhom. A áno, niekedy je to aj kvôli dlhom. Finančné výdaje pred výplatou sa dajú riešiť rôzne. Ako to robíte vy? My takto.

 

  1. Nemať finančné výdaje

Ideálny stav. Je jasné, že zo vzduchu sa žiť nedá, no veľa finančných výdajov sa dá prispôsobiť na dni, keď je ešte z čoho brať. Účty a väčšie nákupy sa dajú riešiť aj skôr ak na poslednú chvíľu. Vyvarovať sa veľkých finančných výdajov pred výplatou sa oplatí, zvlášť, ak nemáte našetrenú dostatočnú rezervu.

 

  1. Požičať si od rodiny alebo známych

Musíme si pomáhať nie je len názov filmu známeho režiséra Jana Hřebejka, ale aj krédo mnohých rodín. A priznajme si, že patrí aj do vzťahu naozaj dobrých kamarátov. V časoch, keď online pôžička ešte ani nebola nápadom v mysliach jej stvoriteľov, fungovalo požičiavanie peňazí najlepšie práve medzi rodinnými príslušníkmi. Pokiaľ aj vo vašej rodine panujú korektné vzťahy, nebojte sa si v prípade nutnosti požiadať o finančnú hotovosť.

 

  1. Požičať si pod rúškom anonymity

Ak do svojich starostí s nečakanými výdavkami nechcete zapájať priateľov a ani veci riešiť face to face, vyskúšajte Pôžičkomat.sk. Služba je k dispozícii 365 dní v roku a bez skrytých poplatkov, takže žiadne ďalšie výdaje pri splácaní pôžičky vás neprekvapia. O pôžičke nemusí vedieť nikto okrem vás. Nemusí, ale môže. Preberte to aj so svojim partnerom alebo partnerkou – viac hláv, viac rozumu.

 

  1. Riešte veci s chladnou hlavou

Či už zvolíte jeden z predchádzajúcich nápadov, alebo si nájdete vlastnú cestu, riaďte sa rozumným úsudkom. Žiadna kaša sa neje taká horúca, ako sa uvarí. Preto ani vy nespravte v panike vec, ktorá by vás neskôr mohla mrzieť. Pokiaľ sa splatnosť nejakého z výdajov dá odložiť bez hrozby pokuty alebo vysokých úrokov, neváhajte tak spraviť.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
O autorovi