Od

Určite sa už tešíte na leto. Na minimum oblečenia, na pohodlnejšiu obuv a najmä na slnečnejšie počasie. Tohtoročná jar ešte nie a nie prísť v plnej paráde, ale čas neúprosne beží. Ani sa nenazdáme a opäť tú máme leto – obdobie dovoleniek.

Počas tohto obdobia okrem našej pokožky trpia aj naše nohy. Nestaráme sa o ne tak, ako by sme mali, čoho dôsledkom sa objavujú problémy, ktoré nám robia problém aj pri chôdzi. Aby ale naše nohy netrpeli, mali by sme dodržiavať tieto pravidlá. Uvidíte, že aj keď budete mať celý deň na nohách dámsku koženú obuv, nebudete sa cítiť zle.

Vyberajte vhodnú obuv 

Aby vaše nohy naozaj netrpeli, musíte si v prvom rade vybrať kvalitnú obuv. Celé leto prirodzene najviac nosíme dámske sandále. Nohy sú vetrané, neparia sa. Ak však kupujete lacné a nekvalitné dámske sandále, nohy trpia. Umelé materiály, z ktorých sú sandále vyrobené, škodia pokožke. Tvar sandálov škodí klenbe. Môže sa vám objavovať hallux, čiže vybočenie palca. Je lepšie do obuvi zainvestovať, pretože zdravie nôh si treba za každých okolností chrániť. Najmä malé deti potrebujú mať kvalitnejšiu obuv. Noha sa im ešte len vyvíja a ak ako rodič zanedbáte výber obuvi pre dieťatko, ťažko to neskôr dobehnete.

Doprajte si masáž a hydratujte pokožku

Častokrát sa po celom dni v jednej obuvi cítime zničene. Hneď po vyzutí si napustite vaňu, poprípade nalejte do malej nádoby horúcu vodu. Nasypte si tam soľ do kúpeľa, poprípade nachystajte si esenciálny levanduľový olej. Výrobky z levandule pomáhajú uvoľniť unavené svalstvo, zmenšujú úzkosť a zmierňuje kŕčovité bolesti.

Po regeneračnom kúpeli nezabúdajte pokožku dôkladne hydratovať. Opäť raz môžete staviť na výrobky z levandule. Pomôcť vám ale môžu aj krémy z kolostra. Je to prvotné materské mlieko cicavcov a má fantastické účinky.

Zaschnuté kúsky kože odstráňte šetrne. Zastrihávajte si nechty, aby vám nevznikali zádery a nechty nezarastali. Pozor si dávajte aj na brúsenie chodidla. Ľahko sa môže stať, že sa vám na chodidle objaví kurie oko, ktorého liečba trvá nesmierne dlho a je veľmi bolestivá.

Aby vaše nohy netrpeli, je nutné im venovať dostatok pozornosti. Najmä leto je kritické obdobie, preto si dôkladne všímajte akékoľvek zmeny na nohách. Budete tak vedieť skôr podchytiť daný problém a nastaviť správnu liečbu.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes
O autorovi