Od

Otehotnenie a následný pôrod sú azda tie najkrajšie chvíle v živote ženy. Mnoho žien ale odkladá materstvo na neskôr, pričom si neuvedomuje, že čím dlhšie bude váhať, tým horšie bude samotné tehotenstvo a pôrod znášať. Otehotnenie v neskoršom veku vplýva nielen na zdravie ženy, ale najmä na zdravie dieťatka.

Ak ale máte doma malé bábätko a ste s ním momentálne na materskej dovolenke, dobre viete, že tento čas by sa dovolenkou nazývať určite nemal. Ako si ale tento čas spríjemniť? Poradíme vám. Určite sa ale nezaobídete bez plienok, cumlíkov a hračiek.

Stretávajte sa s kamarátkami, ktoré majú deti

Matky na materskej sa cítia izolovane a prirodzene potrebujú raz za čas z domu vypadnúť a stretnúť sa s kamarátkami. Spojte príjemné z užitočným a počas materskej sa začnite stretávať častejšie najmä s kamarátkami, ktoré už majú ratolesti, najlepšie vo veku ako je to vaše. Vaše dni nebudú jednotvárne a okrem upratovania interaktívnych hračiek vášho dieťatka, kŕmenia a prebaľovania zažijete aj niečo iné. Niečo, čo ste kedysi bežne zažívali, ale akonáhle sa vám narodilo bábätko, stretávali ste sa s tým pomenej. Chodievajte na verejné detské ihriská, poprípade choďte do detských centier, kde sú aj kútiky pre mamičky. Zatiaľ čo sa detičky budú hrať, mamičky môžu pri kávičke príjemne podebatovať.

Rozvíjajte svoj talent

Ak vás baví pletenie, alebo nebodaj rada pečiete, využite svoj talent a venujte sa mu naplno. Možno sa vám bude zdať, že popri malému dieťatku sa nedokážete venovať inej činnosti. Ono sa to však dá. Nezabúdajte, že sú tu starí rodičia a partner, ktorý vám so starostlivosťou o dieťatko s radosťou pomôžu. Samozrejme, že zároveň nesmiete zanedbávať starostlivosť o svoje dieťatko. Sem- tam vám ale nezaškodí takýto relax. Mnohé ženy na materskej hľadajú inšpirácie práve na webe. Ak sú v niečom dobré a chcú svoj talent speňažiť, výrobky, ktoré vyrobia, dokážu ľahko prostredníctvom internetu predať. Pokojne si doma môžete vyrobiť osviežovač vzduchu, pletený košík, ušiť detské oblečenie, alebo dokonca ušiť hračky pre dieťa.

4.00 avg. rating (89% score) - 1 vote
O autorovi