Od

Akné patrí medzi najčastejšie chronické ochorenia kože. Spôsobuje ho uzatvorenie vývodov mazových žliaz a ich následný zápal, ktorý sa navonok prejaví nie práve vzhľadnými vyrážkami. Zozbierali sme pre vás pár zaujímavých tipov, ktoré by vám pri boji s akné mali výrazne pomôcť.

Univerzálne použiteľný kokosový olej

Prečo používať kokosový olej na akné? Tento olej je dobre známy pre svoje rôznorodé pozitívne účinky na ľudské zdravie. Prostredníctvom kyseliny kaprinovej a laurovej pôsobí antimikrobiálne, čo je tá potrebná „voda na mlyn“ človeka s akné. Olej je ľahko vstrebateľný a takmer okamžite po nanesení začína účinkovať. Okrem spomínaných prospešných kyselín obsahuje aj vitamín E, ktorý redukuje upchaté póry a udržuje pokožku prirodzene zdravú.

Pomoc z ayurvédskej lekárne

Ďalší spôsob ako na akné ponúka prírodná ayurvédska medicína. Prostriedok sa nazýva Tarika a ide o vyslovene prírodný produkt, pozostávajúci prevažne z minerálnych látok a byliniek. V jeho zložení nájdete muškátový oriešok, santalové drevo, ale napríklad aj kurkumu. Vďaka týmto a ďalším prídavkom má Tarika antimikrobiálny, hydratačný a antioxidačný účinok na pleť. Tarika je prášok, ktorý sa po rozrobení vo vode nanesie vo forme masky na tvár a po časovom odstupe spláchne. Zlepšenie zdravotného stavu by ste mali pozorovať zhruba po 10dňoch používania tohto prípravku.

Na akné aj pomocou starých osvedčených receptov

Existuje aj niekoľko ďalších spôsobov ako sa zbaviť akné. Jedným z nich sú esenciálne oleje, najmä Tea tree olej, považovaný v rámci lokálnej liečby za najúčinnejší. Zo skúseností starých materí sa dá inšpirovať napríklad pri použití droždia, ktoré rozrobené so smotanou pomáha zjemňovať pleť a znižovať jej mastnotu. Na liečbu akné sa dá použiť ak cesnak, respektíve šťava z neho, ktorou je dobré potierať postihnuté miesta už pri prvých náznakoch vzniku akné.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
O autorovi