Od

Nespavosťou trpia nielen ľudia v produktívnom veku, ale už aj školopovinné deti. Do veľkej miery môže za to najmä stres, ktorý je všade okolo nás a nedokážeme sa mu ubrániť. Čiastočne však za to môže aj nekvalitný matrac, ktorý nie je dostatočne tvrdý a spôsobuje nám bolesti chrbtice.

Spávajte pokojne aj vy na pohodlných matracoch.

Vyberajte ho podľa spánkových návykov a váhy

Ak spávate väčšinu na chrbáte alebo na bruchu, mali by ste si vyberať z ponuky tvrdších matracov, ale ak spávate väčšiu časť noci na boku, mali by ste si vyberať mäkší matrac.

Matrace si vyberajte aj podľa váhy. Ťažší ľudia by si mali vyberať tvrdšie matrace a ľahší zase mäkšie. Nikdy nevyberajte matrac len podľa materiálu, ale aj podľa spánkových návykov a vašej váhy. Pozrite si ponuku kvalitnejších lacných matracov a uvidíte, že nájdete vám najviac vyhovujúci matrac.

Matrac pravidelne meňte a obracajte

Ak chcete dobre spávať, nemôžete počítať s tým, že matrac vám vydrží celý život. Optimálna životnosť matraca je 5-7 rokov, niektoré 10. Záleží aj od materiálu, z ktorého je matrac vyrobený. Ak chcete predĺžiť životnosť matraca, pravidelne ho obracajte, vysávajte a kúpte si ochranný poťah na matrac. Zo všetkých matracov vám odporúčame vyskúšať latexové matrace. Sú pevné, dlho vydržia, poskytnú vám komfort a chránia zdravie vášho chrbáta.

Ochrana matracov pred zvyškami kože, prachom a roztočmi

Ak chcete spávať pokojne a nechcete sa v noci budievať, investujte do kvalitných značkových matracov. Odporúčame latexové matrace. Nezabúdajte však zohľadňovať veľkosť vašej drevenej manželskej postele. Aj od nej bude záležať, aký matrac si vyberiete. Myslite na to, že ak nebudete venovať starostlivosti o matrace dostatočnú pozornosť, prekvapia vás roztoče, čo určite nepoteší najmä alergikov. Ženám odporúčame dávať pod plachty staršie tenké deky práve vtedy, keď majú svoje dni. Môže sa stať, že v noci pretečiete a matrac znehodnotíte. Staršia deka vám ho ale ochráni.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi