Od

Kuchyňa je miesto, v ktorom sa stretáva celá rodina ráno, na obed, ale aj večer. Neustále sa snažíme zveľaďovať toto miesto, umývať ho, ale nedokážeme zabrániť tomu, aby sa drez, riady, ale aj samotné skrinky neopotrebovávali. Ak chcete mať sviežu vždy krásnu kuchyňu, je potrebné dodržiavať určité pravidlá.

Drez

Aby aj drez vyzeral po rokoch ako nový, rozhodne ho čistite každý deň. Nemusíte zrovna používať silné chemikálie. Pomôcť vám môže aj ocot a sóda bikarbóna. Kombináciou týchto dvoch súčastí kuchyne dokážete divy. Špinavý fľakatý drez ním vyčistíte bez najmenších problémov, a to bez toho, aby ste ohrozili svoje zdravie. Pri umývaní drezu skontrolujte kuchynský drôtený program, ktorého čistenie nemôžete tak isto zanedbávať.

Octom a sódou vyčistíte aj pracovnú dosku. Po umytí ju však nezabudnite vyutierať do sucha. Zvyšky potravín rozhodne zotrite zo špinavého riadu. Odtok by sa upchal a vy by ste si tak narobili nemalé komplikácie.

Stôl a stoličky

Čo sa týka stolov a stoličiek, výber podriaďte počtu ľudí v domácnosti. Ak plánujete rozšírenie rodinky, musíte s tým počítať a stôl pre dve osoby by ste museli po krátkej dobe vymeniť za nový, a to aj bez ohľadu na to, že ste si kúpili kvalitný masívny. Na stôl dávajte bavlnené obrusy. Bavlna je príjemná na dotyk a jej čistenie nie je až také náročné ako pri iných materiáloch.

Dva rozpočty

Predtým, ako si budete zariaďovať kuchyňu, je dôležité vedieť, že na jej zariadenie budete potrebovať dva rozpočty – jeden na kuchynský nábytok a druhý na spotrebiče, bez ktorých sa v kuchyni nezaobídete. Obe tieto investície sú investície na dlhší čas, preto klaďte dôraz na kvalitu a kúpu príliš nenáhlite, a to dokonca ani vtedy, keď budete vyberať nové krátkovlasé koberce do kuchyne.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
O autorovi