Od

Vraví sa, že láska aj hory prenáša. Vraj tento najsilnejší ľudský pud a túžba dokážu divy a prekonať aj neprekonateľné. Ale je to naozaj tak? Dokáže láska prekonať aj veľkú vzdialenosť medzi dvoma osobami?

Láska na diaľku nie je pre každého

 

Vraví sa, že vraj keď sa chce, všetko sa dá. Avšak všetko závisí od typu ľudí. Sú ľudia, ktorí diaľku znášajú lepšie a sú ľudia, ktorí sa dokážu veľmi naviazať na partnera, a v tom prípade diaľka nie je prechádzka ružovou záhradou.

Stanovte si pevné pravidlá

Ako sa s ňou teda popasovať, keď musím? Na prekonávaní diaľky je veľmi dôležité stanoviť si isté pravidlá alebo kroky, ktoré budú napomáhať vzťahu. Dôležité je mať naplánované stretnutia, aby sa dvojica mala na čo tešiť. Neurčité stretnutie je najväčším nepriateľom vzťahu, kedy istota opadáva.

Dôvera je základ každého vzťahu

Dôvera je všeobecne silne pozitívna črta vzťahu, no vo vzťahu na diaľku je to nevyhnutnosť a treba byť naozaj vnútorne presvedčený o dôvere. Ak toto nie je naplnené, tak sa partner doma zožiera a skôr či neskôr to vedie k žiarlivostným scénam, či už oprávneným alebo neoprávneným. A tie sú ďalším zabijakom vzťahu.

Ozvláštnite si chvíle odlúčenia

Ďalšia dôležitá vec je kreativita a takzvaná neobyčajnosť. Kvety poštou, zaľúbené listy a prekvapenia sú veľkými výhodami týchto vzťahov. Častou chybou je, že partneri visia na telefónoch a sociálnych sieťach len aby si navodili pocit, že trávia čas so svojou polovičkou. Toto je však nesprávny prístup. Obaja zaľúbenci by si mali uvedomiť, že žijú svoj život práve tu a teraz a mali by sa snažiť vyplniť svoj čas aktivitami, príliš sa neopúšťať nad faktom, že nemôžu byť spolu. Komunikácia a vzájomný záujem o druhého partnera musí byť na mieste a v správnej miere i keď sa jedná o vzťah na diaľku.Denný kontakt a zdieľanie si pocitov či túžob musí byť taktiež naplnený, aby si dvojica pestovala istotu a nevzbudila v druhom pochyby.
Je to veľká skúška vzťahu a citov, no všetko sa dá, ak je tam vzájomná istota. Vzťah sa po prekonaní takéhoto obdobia ucelí a je omnoho pevnejší a stabilnejší. Partneri si oveľa viac vážia jeden druhého a snažia sa svoj spoločný čas vyplniť čo najužitočnejšie a najkrajšie. A napokon, ak sa už raz rozhodnete pre vzťah na diaľku musíte byť 100% presvedčený, že toto je ten človek, s ktorým chcete byť a milujete ho. Avšak ten čas odlúčenia musí byť obmedzený, jednoducho večne sa to nedá a to by si mal každý uvedomiť.

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes
O autorovi