Od

Určite ste sa aj vy touto otázkou zaoberali. Či už ste si len prednedávnom založili rodinu, alebo sú vaše deti už väčšie, uvedomujete si, že dnešní mladí ľudia odkladajú založenie rodiny na neskôr častokrát úplne bezdôvodne. Kvôli čomu sa ale mladí ľudia rozhodnú nezaložiť si rodinu skôr, ako pred tridsiatym rokom života?

Vysokoškolské štúdium

Vzhľadom na to, že vysokoškolské štúdium končíme väčšinou v 25. roku života, ani len nepremýšľame nad tým, že by sme si založili rodiny. Chceme získať nejaké skúsenosti, chceme si ešte užívať a neviazať sa a tak preto ani len nepremýšľame nad tým, že by sme celé dni strávili len vymieňaním plienok a kočíkovaním.

Financie

Ďalším dôvodom sú financie. Po vysokoškolskom štúdiu nemáme nielen žiadne pracovné skúsenosti, ale ani financie. Mať dieťa je v súčasnosti veľmi náročné, najmä po finančnej stránke a mladí ľudia si to veľmi dobre uvedomujú. Chcú si vytvoriť úspory, čo sa im niekedy veľmi nedarí najmä kvôli zlému finančnému ohodnoteniu a veľkým výdavkom na bývanie.

Zdravotné komplikácie

Na druhej strane, ak ženy odkladajú materstvo, môžu sa objaviť zdravotné problémy. Tie sa však prekvapujúco objavujú už aj u žien v pomerne mladom veku, čo môže neraz skomplikovať pokus o počatie. Páni majú tiež problémy – často chodia na urológiu, majú problémy s erekciou.

Niektorí muži nechcú rodinu

A ešte jedna zaujímavosť: Vedeli ste o tom, že niektorí muži ešte predtým, ako si založia rodinu, chcú podstúpiť vazektómiu? Je to určitá forma antikoncepcie. Musia sa však zmieriť s tým, že akonáhle podstúpia tento zákrok, už si nebudú môcť založiť rodinu.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi