Od

Každá mamička spraví aj nemožné pre svojho malého drobčeka. Keď sa dieťa učí chodiť, rozprávať a keď povie prvé slovko, vždy je pri ňom jeho mamička, ktorá ho zahŕňa nekonečnou láskou. Ak máte malé dieťatko, poradíme si, na čo dávať pozor, aby bolo vaše dieťatko neustále v bezpečí.

Ostré hrany

Hrany stola, nebezpečné úchytky na nábytku – aj tieto bežné súčasti vašej domácnosti môžu ohroziť zdravie vášho malého objaviteľa. Chvalabohu dajú sa kúpiť úchytky, ktoré neohrozujú zdravie dieťatka, čiže nie sú ostré. Do detskej izby rozhodne nedávajte také úchytky, na ktorých by si vaše dieťa mohlo ublížiť. Ľahko by sa mohlo stať, že aj vy by ste zavadili o tieto úchytky, keď budete upratovať hračky svojich detí.

Malé predmety

Malý objaviteľ môže v sekunde prehltnúť malý predmet a vy sa ani nenazdáte a už budete utekať do nemocnice. Vyhnúť sa takýmto nepríjemnostiam a život ohrozujúcim situáciám samozrejme môžete. Začnite tým, že svojmu dieťaťu budete kupovať kvalitné hračky, ktoré aj niečo vydržia a nerozpadnú sa hneď po prvom hraní. Ak je váš špunt už väčší a kúpili ste mu autá na diaľkové ovládanie, dávajte pozor, aby ste kúpili kvalitnejšie ako tie v lacných čínskych hračkárstvach. Musia byť zdraviu neohrozujúce a musia byť vyrobené len z kvalitného materiálu.

Netreba preháňať

Bezpečnosť vášho dieťatka musí byť na prvom mieste a práve kvôli tomu by ste mali dávať pozor na to, aké hračky dáte svojmu dieťatku a ako mu neskôr zariadite jeho detskú izbu. Keď sa drobec bude hrať na mäkkom detskom koberci a vy budete v jeho tesnej blízkosti, nebude sa môcť nič stať. Nesmiete však byť prehnane úzkostlivou matkou, najmä keď dieťa vyrastie.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi