Od

Japonci sú známi svojou precíznosťou na celom svete. Síce je to stereotyp, no je maximálne pravdivý. Zoberte si akýkoľvek tradičný japonský výrobok – auto Honda, motorku Yamaha, tlačiarne Canon, fotoaparáty Nikon či hodinky značky Casio. Všetko sú to výrobky prvotriednej kvality. Čím to je, že Japonci dokážu produkovať takúto vysokú kvalitu prakticky neustále? Je to ich mentalitou. Pre Japonca je najväčším zlyhaním, keď nie je úspešný a nevykonáva svoju robotu dobre. Preto je jedno, či ide o pracovníka vo veľkovýrobe alebo generálneho riaditeľa značky Casio, obaja makajú na 200 %. Zaujíma vás, ako vznikla svetoznáma značka Casio?

Jedinečný príbeh japonskej značky

Aj vznik značky Casio je spojený s japonskou produktivitou a zapálením pre prácu. Tadao Kashio, zakladateľ tejto značky, sa rozhodol zvýšiť produktivitu Japoncov či už na pracovisku, v osobnom živote, jednoducho kdekoľvek. A tak vyrobil prsteň, ktorý si dáte na prst, vložíte doň cigaretu a potiahnete si cez „náhubok“. Tadá, máte obe voľné ruky aj pri fajčení a môžete ich využívať efektívnejšie. Napadlo by vám, že špičková firma vyrábajúca elektrotechniku, dobyla trh prsteňom na cigarety?

Prelomový rok 1954

Rok 1954 bol pre Casio prelomový, podarilo sa im zostrojiť prvú elektromechanickú japonskú kalkulačku. Celkom úspech pre firmu, ktorá získala prvé väčšie peniaze na predaji prsteňovej fajky. A dnes? Kalkulačky Casio patria medzi absolútnu špičku. Neskôr začala spoločnosť vyrábať aj digitálne hodinky. Vtedy ich napadlo, že by bolo skvelé spojiť dva najlepšie produkty do jedného – kalkulačku a hodinky. A tak vznikli hodinky s kalkulačkou, ktoré boli snom každého dieťaťa.

Navštívte stránku Hodinky.sk a vyberte si klenot z produkcie Casio hodiniek. Aj keď nie ste najpresnejší človek na svete, odteraz aspoň budete vedieť, koľko presne meškáte. Mať prehľad o svojich slabých stránkach je dôležité.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi