Od

Nie každá z vás sa môže pochváliť tým, akú má prácu. Veľa žien ešte stále pracuje v nevyhovujúcich podmienkach, za nízku mzdu, pričom času, ktorý strávi v práci, je viac než dosť. Vedeli ste, že váš výkon je vo výraznej miere ovplyvnení aj prostredím, v ktorom pracujete? Pokles vašej produktivity nesúvisí len s peniazmi, ktoré dostávate za vykonanú prácu.

Zlé osvetlenie

Aj zlé osvetlenie môže ovplyvniť váš výkon. Ak pracujete v kancelárii, ktorá nemá zabezpečené ktovieaké kancelárske osvetlenie, apelujte na nadriadených, aby vám vymenili zlé kancelárske osvetlenie za lepšie kancelárske osvetlenie, ktoré vám zabezpečí dostatok svetla a neohrozí váš zrak. Práca v tmavom dobre neosvetlenom pracovisku vám spočiatku vadiť nemusí. Časom však budete pociťovať únavu, bolesť očí, migrény.

Zlá stolička

Ak pracujete celý pracovný čas v kancelárii, určite sedíte za počítačom. Práve dlhodobé sedenie vie ovplyvniť to, aký výkon podáte v práce. Stolička, na ktorej sedíte, by mala byť ergonomická, mala by byť polohovateľná. Počas pracovnej doby si robievajte pravidelné prechádzky – choďte si spraviť kvalitnú kávu, ponaťahujte si stuhnuté svalstvo, prehoďte pár slov s kolegami.

Arogantní kolegovia

Váš výkon môžu ovplyvniť aj arogantní kolegovia. Snažte sa však zmieriť s tým, že nie v každej práci stretnete ideálnych ľudí, s ktorými si sadnete. Snažte sa takýchto kolegov ignorovať. Správajte sa milo, aj keď oni to zrovna robiť nebudú. Doneste kávu do firmy, sem- tam niečo na zakusnutie a robte si svoju prácu. Ak bude situácia neúnosná, upozornite na to svojich nadriadených.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
O autorovi