Od

Mnohí ju označujú ako Karibik Stredomoria. Fotografie pláží a samotná príroda vás ale presvedčia o tom, že Sardínia má právo označovať sa za najkrajšiu dovolenkovú destináciu v Európe.

Ak tam túžite ísť, pripravte sa však na to, že vás to vyjde viac ako dovolenka v Slovákmi navštevovanom Chorvátsku. To by vás ale rozhodne nemalo odradiť od kúpy dovolenky na toto miesto, najmä ak chcete spoznať niečo naozaj očarujúce.

Krásne pieskové pláže a čisté more

To samozrejme môžete nájsť aj v iných krajinách, ale nie rozhodne také, ako na Sardínii. Dovolenka na Sardínii vám vezme dych a ani sa nečudujte, ak hneď po návrate do svojej domoviny začnete plánovať budúcoročnú dovolenku práve na Sardínii. Vyraziť dych vám rozhodne môžu kamene, ktorých tvar sa vám bude zdať neuveriteľný. Rokmi sa tieto skaly modelovali práve pod vplyvom silného vetra a príboja. Sardínia sa môže pochváliť smaragdovým morom a čistými plážami.

Nemá diaľnice

Sardínia patrí pod Taliansko a ako jediná časť Talianska sa môže popýšiť tým, že nemá žiadne diaľnice. Nemusíte sa báť, že cestovanie po klasických cestách bude náročné. Pre Sardíniu sú typické zákruty, ale nie je to nič strašného. Cestou z letiska na hotel môžete pozorovať hory, ktoré sa zdajú byť vysoké ako naše Tatry, ale ich výška je približne 300 m.n.m. Zo severu na juh ostrova sa dostanete v priebehu pár hodín.

Typicky sardínske mestá

Vo vnútrozemí Sardínie sa snažia stále dodržiavať niekoľko storočí staré tradície. V každom mestečku môžete pozorovať krásne nízke stavby a určite si budete mať možnosť všimnúť, že na každom okne sú nainštalované u nás veľmi nepoužívané okenice. Tým, že letá bývajú na Sardínii horúce a slnečné, obyvatelia sa museli prispôsobiť aktuálnym podmienkam. Aj Sardínčania si užívajú siesty, preto ak budete chcieť ísť na nákupy do minimarketov cez pravé poludnie a popoludní, môže sa stať, že sa tam nedostanete kvôli spomínanej sieste. V takýchto minimarketoch nájdete okrem potravín aj veci potrebné na pláž –  napríklad rôzne dámske mokasíny, opaľovacie krémy, nafukovačky a pod.

Stavby, o ktorých nikto nevie na čo slúžili

Sardínia sa môže pochváliť netradičnými stavbami, ktorých je na celom území približne 7000. Majú tvar prevráteného vedra a sú postavené z kameňa bez použitia akéhokoľvek spojiva. Volajú sa nuraghy. Ak teda váhate nad dovolenkou na Sardínii, myslíme, že sme vás presvedčili, aby ste si hneď a teraz objednali last minute dovolenku v niektorej oblasti na Sardínii.

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes
O autorovi