Od

Kríza vo vzťahu vie rozhodiť aj toho najväčšieho flegmatika. Vzťahy sú dnes problematickejšie ako kedysi – partneri sa schádzajú a rozchádzajú, počet rozvodov rastie, partneri žijú „nadivoko“.

Čo ale robiť, keď vám to vo vzťahu škrípe a nechcete prísť o partnera, s ktorým žijete už niekoľko rokov?

Vyskúšajte mediátora

Ak sa neviete s partnerom porozprávať bez toho, aby ste sa nepohádali, ale zároveň si obaja uvedomujete, že nechcete prísť jeden o druhého, mali by ste vyskúšať služby mediátora. Mediátor vám poradí, ako postupovať pri riešení problému a to bez toho, aby ste skončili na súde. Ak sa chcete vyhnúť súdnym ťahaniciam, mediátor je tu pre vás. Vie vám poradiť, či už ide o rozvod, delenie majetku, riešenie obchodných vzťahov, neplatenie výživného a v rôznych iných závažných životných situáciach. Keď už neviete, ako ďalej, mediátor vás navedie na správne chodníčky.

O služby mediátora však musíte mať záujem obaja. Nikoho nemôžete prinúť na stretnutie s mediátorom, ani vášho partnera/ partnerku.

Komunikácia je základ

Ak vám to vo vzťahu škrípe, váš vzťah nezachránite, ak spolu nezačnete komunikovať. Komunikácia je základ. Prestaňte sa urážať, ponižovať, ignorovať. Nehrajte sa na urazeného/ urazenú, keď chcete, aby sa váš vzťah vrátil do normálu.

Pokúste sa situáciu vyriešiť medzi štyrmi očami a ak vám to nepôjde, problémy neriešte s príbuznými, ale stretnite sa s mediátorom a dohodnite sa na mimosúdnom riešení sporu. Mediátor nebude stáť na strane ani jedného z vás. Bude viesť komunikáciu medzi vami.

Deti sú najdôležitejšie

Ak vám záleží na vzťahu a nechcete si dať dole vaše zlaté svadobné obrúčky, sadnite si k problému a nájdite riešenie, ktoré bude vyhovovať obom stranám a ani jedna strana nebude ukrivdená. Ak máte deti, myslite predovšetkým na ne. Nehádžte na seba špinu priamo pred nimi, najlepšie však vôbec. Na každý problém existuje riešenie a je len na vás, či sa k nemu dopracujete.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi