Od

Padajúce listy a zasnežené štíty našich Tatier. Milovníci chladnejšieho počasia si na jeseň prídu na svoje. Hovorí sa, že práve počas tohto ročného obdobia býva počasie v Tatrách najstabilnejšie.

Ak si plánujete dopriať oddych v horách, uprednostnite pred preplneným Štrbským Plesom a Tatranskou Lomnicou stredisko Jasná. Toto stredisko je známe najmä počas zimnej sezóny vzhľadom na veľký počet lyžiarskych zjazdoviek. Využite však krásne jesenné počasie a poďte si oddýchnuť do Jasnej.

Demänovská dolina a Jasná

Jasná je súčasťou Demänovskej doliny a nachádza sa v jej samom závere pod úpätím Nízkych Tatier. Je krásna za každého ročného obdobia, pretože okrem turistiky, lyžovania ponúka aj možnosť vyskúšať aj nordic walking. V prípade pekného počasia si určite nenechajte ujsť aj návštevu Demänovských jaskýň – Demänovskej jaskyne Slobody a Demänovskej ľadovej jaskyne. Nezabúdajte sa však poriadne obliecť, pretože v týchto jaskyniach budú mínusové teploty. Najmä v letných mesiacoch predstavujú tieto jaskyne príjemne osvieženie a dokonalý „úkryt“ pred pekelnými horúčavami vonku. Ak si plánujete zajednať hotel v Jasnej, prejdite si celú Demänovskú dolinu od začiatku až po koniec

Čo vidieť?

Ak máte rezervované ubytovanie v Jasnej, odporúčame vám vystúpiť na sedlo pod Chopkom a v prípade priaznivého počasia si vyšliapať až na samý vrchol Chopku. Zdatnejším turistom odporúčame pozrieť si Dereše a Ďumbier. Práve cesta na Ďumbier má svoje čaro. Táto hrebeňovka vám pri krásnom počasí poskytne krásny výhľad na Liptov a Horehronie a akonáhle prídete ku dvojkrížu, ktorý sa nachádza na Ďumbieri, budete si môcť vychutnať pohľad aj na celý hrebeň Vysokých Tatier.

Ak sa budete chcieť ísť len prejsť, prejdite sa ku krásnemu ľadovcovému Vrbickému plesu, ktoré nájdete priamo v stredisku Jasná kúsok od vlekov.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi