Od

Ak hľadáte miesto na rodinný výlet s deťmi alebo s partnerom vo dvojici, určite vám odporúčame navštíviť mesto na severovýchode našej krajiny – kúsok od Prešova. Mesto Bardejov, ktoré bolo založené na nepravidelnom šachovnicovou pôdoryse, má čo ponúknuť najmä milovníkom histórie a architektúry. Čo vás na tomto meste zaujme najviac?

Radničné námestie

Len málo miest sa môže pochváliť zachovaným historickým centrom. Mesto Bardejov však medzi tieto mestá rozhodne patrí. Radničné námestie ako najznámejšie a najväčšie námestie v Bardejove je charakteristické zaujímavým tvarom. Okolo tohto historického námestia je postavených až 46 meštianskych domov, ktoré sú postavené kolmo na toto námestie. V strede námestia nájdete budovu bývalej radničnej budovy, v ktorej dnes sídli Vlastivedné múzeum so stálymi expozíciami, na ktoré vám odporúčame nazrieť zblízka. Len kúsok od tohto historického námestia máte možnosť zohnať cenovo prijateľné ubytovanie v Bardejove.

Hradby, kostol, Bardejovské kúpele

Cez toto námestie prechádza dopravná tepna, takže ak vás prekvapia autá v historickom centre, nečudujte sa. Nemusíte sa však báť, neohrozujú peších turistov.

Na kraji tohto námestia nájdete aj trojloďovú Baziliku sv. Egídia, ktorá si vás získa už na prvý pohľad. Bola postavená ešte v 13. storočí a svojim štýlom vám bude jasne pripomínať obdobie gotiky.

Múzeá

Ako jedno z mála miest má zachované aj pôvodné opevnenie mesta. Zachovalo sa 10 bášt a 3 brány. Okrem opevnenia, námestia, Mestskej radnice vám odporúčame navštíviť Bardejovské Kúpele, ktoré majú radi aj zahraniční turisti. Nachádzajú sa len pár kilometrov od historického centra.

Okrem kúpeľov navštívte Múzeum ľudovej architektúry, Gantzaughov dom na Radničnom námestí a Šarišské múzeum. Na prechádzku mestom vám odporúčame pevné semišové dámske tenisky, v ktorých zvládnete chodiť aj niekoľko hodín a nebudú vás bolieť nohy.

Zajednajte si bývanie v apartmáne

Ak plánujete ísť do tohto mesta aj s deťmi, určite im ukážte všetky pamiatky, ale pokojne si vychutnajte aj mieste uličky s typickými kaviarničkami. Nasávajte atmosféru tohto historického mesta, ktoré má pomerne zachovalé hradby, ktoré nájdete okrem Bardejova aj v Trnave. Nájdite si pekne zariadený apartmán v Bardejove, ktorý poskytne vám a vašim potomkom pohodlie, po ktorom ste túžili.

Mesto Bardejov a jeho okolie vám má čo ponúknuť. Ak hľadáte ideálny tip na výlet, my vám práve jeden dávame. Navštívte mesto Bardejov a kochajte sa jeho krásami aj vy. Vedeli ste, že toto mesto bolo v roku 2000 zaradené do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi