Od

Jahodová sezóna je v plnom prúde a my sme sa preto rozhodli doniesť vám naše najobľúbenejšie recepty z jahôd. Dnes v podobe jahodových pancakes.

Hoci sme tento recept našli zaradený medzi raňajkové recepty, s obľubou s ním nahradzujeme aj obed alebo večeru. Kúzlo tohto receptu spočíva v tom, že je jednoduchý, rýchly a hlavne chutný!

Budete potrebovať:

1 vajce, 1 jablko, 1/2 kypriaceho prášku, 1 hrnček múky, 1 hrnček mlieka, soľ, 1 kyslú smotanu, 1 vanilkový cukor, jahody, maslo alebo olej

Postup:

Jablko nastrúhame na hrubom strúhadle. V prípade, že vám jablko príde príliš nudné, môžete ho nahradiť popučeným banánom alebo nastrúhanou hruškou. Z jablka, vajíčka, kypriaceho prášku, múky a mlieka vymiešame cesto. Cesto nebude hladké, nezľaknite sa relatívne väčších kúskov jabĺk v ceste, vo výsledných pancakes to nebudete cítiť.

Na panvici rozpustite malé množstvo masla alebo nalejte malé množstvo oleja. Na pancakes môžete použiť formu na lievance. My sme použili silikónovú formu na vajíčka. Našej rebelskej duši sú však najbližšie malé pancakes nepravidelných tvarov ktoré vytvárame tak, že dávkujeme jednu polievkovú lyžicu cesta na panvicu a výsledný tvar ponecháme na náhodu.

IMG_5511

Kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Jahody nakrájame na štvrtiny. Spolu podávame.

Varianty:

Tip č. 1:

Mlieko v recepte je možné nahradiť za mliečne alternatívy, ako napr. sójové mlieko.

Tip č. 2

Smotanu je možné nahradiť jogurtom.

Tip č. 3

Namiesto jahôd je možné použiť aj iné ovocie odporúčame napr. maliny alebo čučoriedky.

Tip č. 4

Ak vám verzia s jogurtom ani so smotanou nevyhovuje, môžete si na pancakes dať Nutellu.

IMG_5519

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes
O autorovi