Od

Mohlo by sa zadať, že zdieľať ďalší recept na mafin s čokoládou je úplne zbytočné, že receptov na čokoládové mafiny je plný internet. My sa však s vami chceme podeliť o náš overený recept na čokoládové mafiny s malinami. A ten vám zmení život a už nikdy nebudete chcieť žiaden iný.

Budete potrebovať:

1,5 hrnčeka polohrubej múky, 1/2 hnedého cukru, 0,5 hrnčeka horkého kakaa, 2 veľké vajcia, 1/3 hrnčeka roztopeného masla, 1 kypriaci prášok, čokoládu (my preferujeme horkú s podielom kakaa 60%, ale môžte ju nahradiť akoukoľvek, len nezabúdajte, že „lacné“ čokolády sa v mafinoch aj tak neskryjú), 250 g malín, košíčky na mafiny

Na úvod by sme chceli odporučiť aby ste pri pečení týchto mafinov naozaj použili košíčky. S ohľadom na to, že budeme pracovať s čokoládou, ktorá sa bude roztekať, vám to nepochybne uľahčí prácu.

Trúbu vyhrejeme na 180°.

Všetky suroviny okrem malín a čokolády postupne zmiešajte do hladkého cesta mixérom. Na záver pridajte do cesta maliny. Na miešanie už nepoužívajte mixér ale len lyžicu tak, aby v ceste zostali kúsky malín.

Výsledné cesto dávkujte do košíčkov lyžičkou. Na jednu lyžicu cesta dajte kocku čokolády a doplňte cestom tak, aby boli košíčky plné o trochu viac, než do polovice. Na vrch mafinov pridajte zvyšok nadrobno nakrájanej/ nalámanej čokolády a pečte 15 až 20 minút.

Mafiny by mali mať trvanlivosť dva dni. Kombinácia voňavých malín a lahodnej čokolády však mala za následok, že sme trvanlivosť mafinov nikdy nevyskúšali a rovno sme ich zjedli.

Dobrú chuť!

 

4.00 avg. rating (83% score) - 5 votes
O autorovi