Od

My v redakcii milujeme kvalitné jedlo. Zároveň však nepatríme medzi ženy, ktoré by oplývali nekonečnou trpezlivosťou a dokázali by v kuchyni tráviť celé hodiny. Preto nás zaujala kuchárska kniha Pražského kulinařského institutu (PRAKUL): Snadno & Rychle, ktorej autorom je známy český kuchár, Roman Vaněk.

titul_3d_snadno

Novinka z dielne PRAKULU si nás hneď získala. Je systematická a vďaka prehľadnému spracovaniu a podrobným inštrukciám sa môžete k profesionálnemu výsledku priblížiť čo najbližšie (ak sa vám ho nepodarí na prvý krát rovno dosiahnuť).

Ak nemáte veľa kuchárskych skúseností alebo nemáte radi nepresné recepty, poteší Vás, že v úvode knihy nájdete merné jednotky. Teda okrem toho, že vám na obrázku ukážu, ako vyzerá napr. zarovnaná lyžica soli, vám aj prezradia, že takáto lyžica je asi 15 g. Rovnako vám detailne ukážu, ako správne do receptov nakrájať zeleninu ako aj iné tipy.

Samotná kniha je systematicky rozdelená na kapitoly ako: Polievky, Sendviče & Burgre, Mäso, ryby plody mora, cestoviny a ryža zelenina…3.480x480-75

Táto kniha je univerzálnym pomocníkom nie len pre kuchárov začiatočníkov, ktorí potrebujú detailné receptúry ale aj pre skúsenejších kuchárov, ktorí hľadajú inšpiráciu ako spestriť svoj jedálniček a nestráviť v kuchyni celé hodiny. Na rozdiel od predchádzajúcej recenzovanej kuchárskej knihy, v prípade týchto receptov môžete mať občas problém so surovinami, no väčšina z receptov je zložená z bežne dostupná.

Rovnako ako suroviny je dobre dostupná aj táto kniha. Môžete si ju napríklad stiahnuť prostredníctvom iTunes alebo kúpiť v Martinuse.

Celkové hodnotenie našej redakcie je 92% aj to len pre to aby sme ešte mali priestor dať nejakej knihe lepšie hodnotenie, nie preto, že by sme vedeli tejto knihe niečo konkrétne vytknúť. Teda, okrem toho, že nie je nekonečná.

Názov:Snadno & Rychle

Autor:Roman Vaněk

Vydavateľstvo:Pražský kulinařský institut

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi