Od

Prácu v kancelárii mnohí považujú za tú najlepšiu, avšak ale aj tá skrýva mnohé negatíva, ktoré väčšina z nás vedome prehliada. Ľudia pracujúci v kancelárii začnú mať po rokoch problémy s krčnou chrbticou, začnú ich trápiť intenzívne bolesti hlavy, môže sa u nich objaviť karpálny tunel. Ako si ale vytvoriť čo najlepšie podmienky na prácu v kancelárii?

Výškovo nastaviteľný stôl

Pre nižších ľudí, ale aj vyšších je výškovo nastaviteľný stôl ideálnou voľnou. To však samozrejme nemôžete ovplyvniť, ak ste radový zamestnanec. Ak ale podnikáte, rozhodne nepodceňujte prevenciu a svojim zamestnancom zabezpečte ideálne podmienky, a to spomínaný výškovo nastaviteľný stôl a ergonomické stoličky k tomu.

Minimum vecí na kancelárskom stole

Aby ste mali čo najlepšie podmienky na vykonávanie práce, zo stola si odstráňte všetky nepotrebné dokumenty, papiere, faktúry, ktoré spôsobujú ešte väčší chaos a znižujú vašu produktivitu. Na stole by mal byť len notebook a príslušenstvo k nemu potrebné – napríklad myška, kalendár, protišmyková podložka pod myšku, písacie potreby, poznámkový blok. Neprepchávajte si stôl zbytočnosťami a rozhodne na ňom nenechávajte zvyšky jedla a obaly. Pozor aj na interiérovú dlažbu. Môžete ju ohroziť, ak stôl preťažujete. Aj krásna a luxusná interiérová dlažba môže pod veľkým tlakom prasknúť, preto dávajte veľký pozor, aby sa tak nestalo.

Kvalitné osvetlenie, dobrý kolektív …

Aby ste svoju prácu vykonávali čo najlepšie, potrebujete, aby fungoval notebook, aby ste mali v kancelárii kvalitné osvetlenie, aby ste mali čo najlepší kolektív v práci a aby vás nezastihli žiadne zdravotné komplikácie. Kancelársky nábytok je tiež dôležitý. V prvom rade však musíte dbať o svoje zdravie.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi