Od

Síce je ešte len január, väčšina z vás už premýšľa nad tým, ako bude oddychovať na pláži pri mori v obľúbených plavkách. Cestovné kancelárie začali predávať prvé first minute dovolenky už v období Vianoc a ak si myslíte, že len málokto kupuje dovolenku teraz, tak sa veľmi mýlite. Ako si ale vyberať letnú dovolenku? Poradíme si.

Chcete luxus, alebo vám stačí klasika?

Letnú dovolenku 2018 si vyberajte podľa toho, koľko ste ako rodina ochotní minúť. Záležať bude aj na to, či si potrpíte na luxus, alebo vám stačí klasická dovolenka v obyčajnom hoteli ďalej od pláže. Ak ste slobodní, resp. nemáte deti, investujte aj do luxusných dovoleniek v Taliansku, ale ak vám stačí obyčajný apartmán/ hotelová izba, skúste skôr Bulharsko, Albánsko alebo Chorvátsko.

Chcete pokojnejšie miesto, alebo chcete bývať v blízkosti rušného centra?

Ak vás zaujali lacné dovolenky do Egypta alebo do iných podobných krajín, zvážte aj miesto, kde chcete bývať. Cestovné kancelárie ponúkajú zájazdy do hotelov v rušnejších destináciách, ale i zájazdy do hotelov ďaleko od centra a hluku rušných ulíc. Ak chcete bývať v pokojnejšej oblasti mimo rušných ulíc, odporúčame vám vyberať si destinácie v Chorvátsku alebo na Sardínii, ale ak chcete mať po ruke obchody a diskotékové bary, vyberajte si Ibizu, Mallorcu.

Chcete plnú penziu, alebo vám postačí polpenzia?

Pri výbere letnej dovolenky sa okrem destinácie a ceny zamerajte aj na spôsob stravovania. Ak si chcete stravu zabezpečovať sami, odporúčame dovolenky v Grécku, Bulharsku alebo v Chorvátsku. Ak si chcete vychutnať aj špeciality miestnej kuchyne, skúste Taliansko alebo krásnu Sardíniu a Sicíliu. Ak zarábate dobre a vaša dámska peňaženka je stále plná, rozhodne vám odporúčame vyskúšať Sardíniu. Hovorí sa jej aj Karibik Stredomoria a môže sa pochváliť krásnymi plážami a úchvatnou históriou.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi