Od

Už v útlom veku si predstavujeme, ako budeme stáť pred oltárom. Častokrát sa naše túžby, naše predstavy odlišujú od reality. Ako sa ale pripraviť na spoločný život s partnerom a vôbec, dá sa to?

Uvedomte si, že rozhodovať budete dvaja

Keď vám partner na prst navlečie snubný prsteň, váš život sa už v tom momente zmení. Začnete bývať v spoločnej domácnosti, zmení sa vám priezvisko a čo je najdôležitejšie, už nebude dôležitý len váš názor. Rozhodovať budete obaja a nielen vy. Čím skôr tento fakt príjmete, tým lepšie pre vás.

Vytvorte si spoločné návyky 

Keď je človek sám, robí si čo chce a neprispôsobuje sa nikomu. Vytvorí si určité návyky, ktorých sa drží. Akonáhle sa však žena presťahuje k mužovi, väčšiny týchto návykov sa bude musieť vzdať. Už nebude pripravovať raňajky len pre seba. Už si nebude môcť kupovať diamantový prsteň z najnovšej kolekcie, ale bude musieť uprednostňovať potreby domácnosti (rodiny) pred svojimi potrebami.

Vytvorte si určité návyky hneď, ako sa nasťahujete k sebe. Zadeľte si úlohy, čo kto bude robiť a uvidíte, že spolunažívanie s partnerom nebude pre vás žiadne utrpenie.

Nebuďte sebecké

Na spoločný život s partnerom sa nedá pripraviť. Odporúča sa vyskúšať si spoločné bývanie ešte pred uzavretím manželstva, čo väčšina z nás aj vyskúšala. Ak ste si vyskúšali bývať spoločne ešte pred uzavretím manželstva a zistili ste, že vám to spolu funguje aj keď žijete spolu pod jednou strechou, v manželstve budete spokojné. Nezabúdajte, že vytvorením určitých návykov, ktoré budete obaja rešpektovať a praktizovať, svoj vzťah ešte viac upevníte. Hlavne nebuďte sebecké a myslite na to, že aj váš partner má právo na vyjadrenie názoru. Aj keď sa chystáte kupovať nový toaletný stolík, riešte to spolu. Týka sa to vašej domácnosti a názor partnera by vás mal zaujímať.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi