Od

Nech už sa púšťate do akejkoľvek rekonštrukcie, skôr, ako začnete, musíte mať ako-taký plán ako bude daná miestnosť vyzerať po rekonštrukcii. Každá rekonštrukcia, či už na byte, alebo na dome je finančne veľmi náročná a nejednu rodinu prinúti vziať si úver v banke, čo veru nie je najšťastnejšie riešenie. Ako teda zvládnuť rekonštrukciu bytu a nezbankrotovať pritom?

Majte nachystanú dostatočnú finančnú rezervu

Predtým, ako sa pustíte do rekonštrukcie, majte nachystanú dostatočnú finančnú rezervu. Určite si neberte žiaden spotrebný úver, ak máte financie na zaplatenie potrebnej rekonštrukcie v byte, či na dome. Ak sa vám niečo pokazilo a inak ako požičaním peňazí situáciu nevyriešite, tak v tom prípade nemáte inú možnosť. Ak sa však dá, poproste o financie svojich blízkych príbuzných a radšej sa vyhnite pôžičkám.

Nepúšťajte sa do toho, čomu nerozumiete

Častokrát za účelom šetrenia si robíme niektoré rekonštrukcie v byte sami. Niektoré rekonštrukcie v byte sa ale, či chceme, či nie jednoducho nedajú zrealizovať bez pomoci skúsenej stavebnej firmy, ktorá ma za sebou množstvo úspešných projektov. Počítajte s tým, že rekonštruovanie so stavebnou firmou vás bude aj niečo stáť. Budete mať ale istotu, že rekonštrukcia prebehne bez akýchkoľvek problémov a vy sa tak budete môcť tešiť z vynoveného priestoru. Nikdy sa nepúšťajte do toho, čomu nerozumiete a neviete.

Pri výraznejších rekonštrukciách si budete musieť nájsť náhradné ubytovanie

Ak napríklad plánujete rekonštruovať kúpeľňu, počítajte s tým, že si budete musieť nájsť náhradné ubytovanie. Ešte predtým, ako si dohodnete termín začatia rekonštrukcie, dohodnite sa s príbuznými, či by ste nemohli bývať zatiaľ u nich. Búranie umakartového jadra a stavba toho murovaného vám znemožní bývať vo vašom byte. Všadeprítomný prach a stavebný ruch by sa vám rozhodne nepáčil.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi