Od

Milovníci psov veľmi dobre vedia, že čím dlhší rodokmeň má ich pes, tým je náchylnejší na choroby. Kedysi nebolo potrebné, aby mal pes špeciálnu stravu. To, čo ostalo, sa dalo psovi a nikto sa tým nezaoberal.

Teraz, kedy je pes náchylnejší na rôzne infekcie a choroby, je pre majiteľov psov nevyhnutné vyhľadávať kvalitné krmivo pre psa. Práve krmivo zohráva dôležitú úlohu, v akom zdravotnom stave pes bude.

Granule pre psov

Prirodzenou potravou týchto domácich miláčikov sú granule pre psov. Tieto granule by mali obsahovať všetky potrebné vitamíny pre zdravie psíka. Mali by byť z prírodných surovín a nemali by obsahovať žiadne konzervačné látky a farbivá.

Výber granúl pre psov prispôsobujte plemenu, veku, aktivite, ale aj špecifickým potrebám.

Konzervy pre psov

Sú vynikajúcim krmivom, ktoré využijete najmä na cestách. Sú spratné, majú všetky potrebné vitamíny potrebné pre vývoj psa a obsahujú vysoký podiel mäsa. Navyše takéto konzervy môžete jesť aj vy a nič sa vám nestane. Váš psík by si určite pochutnal napríklad na konzervách pre psov, ktoré obsahujú vysoký podiel králičieho alebo teľacieho mäsa.

Nešetrite na kvalitnom krmive pre psíkov. Nezabúdajte, že je to člen vašej rodiny a aj on si zaslúži kvalitnú stravu, ktorá mu poskytne všetky vitamíny na vývoj a nepodráždi jeho krehké tráviace ústrojenstvo. Pri výbere krmiva sa poraďte s predajcom. Ak máte potvrdené, že váš pes má na niečo alergiu, potom by ste mali krmivo hľadať v kategórii hypoalergénneho krmiva.

Okrem stravy sa sústreďujte aj na to, aby váš pes nezlenivel. Doprajte mu dostatok pohybu a chodievajte na časté prechádzky do prírody. Párkrát za rok dávajte skontrolovať veterinárovi aj chrup vášho domáceho miláčika. Môže to vysvetliť to, že vášmu psovi prestalo z ničoho nič chutiť.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi