Od

Staviate dom alebo rekonštruujete byt a neviete, akú podlahovú krytinu do Vášho interiéru zvoliť? Podlahy z PVC patria k najviac žiadaným alternatívam, ak človek nechce do interiéru plávajúcu podlahu. Tento druh podlahovej krytiny perfektne dopĺňa moderný životný štýl, dokáže spríjemniť bývanie a zaručí zdravé a čisté prostredie.

Plávajúce podlahy zahŕňajú rôzne druhy podláh, ktorých spoločným prvkom je spôsob pokládky. Plávajúce podlahy sa skladajú k sebe zámkovým spojom, na podklade sa nechajú ležať voľne, nelepia sa. Vďaka tomu sa dá plávajúca podlaha dobre rozobrať a v prípade nutnosti sa vymenia poškodené lamely.

Výraz „plávajúca podlaha“ označuje skôr štýl pokládky, než konkrétne krytinu. Podlahy tohto typu nie sú pevne spojené s podkladom, na ktorom voľne ležia a tzv. „Plávajú“. Plávajúce podlahy sú zložené z niekoľkých základných vrstiev, spodná izolačná, stredná nosná a vrchná nášľapná. Zásadné je tzv. jadro so špeciálnymi zámkami, ktoré zaisťujú pevné spojenie a umožňujú podlahu opätovne rozobrať.

Plávajúce podlahy sú rôznorodé

Je možné povedať, že čím viac vrstiev lamela obsahuje, tým je podlaha pevnejšia, lepšie tlmí krokový hluk a je odolnejšia. Finálne, vrchnú vrstvu, je možné voliť v nespočetnom množstve materiálov, dekorov i farieb.

Je tak možné vybrať z ponuky plávajúcich podláh ideálne riešenie pre každý interiér, ktoré bude zodpovedať jeho špecifickým nárokom i rôzne vysokému rozpočtu. Táto skutočnosť robí plávajúce podlahy obľúbeným a viacmenej univerzálnym riešením pre každého.

Prečo zvoliť plávajúcu podlahu?

Plávajúce podlahy sú obľúbené z niekoľkých dôvodov. Jedným z nich je jednoduchá a rýchla pokládka, ktorú hociktorý šikovný domáci majster zvládne aj svojpomocne.

Postupom času sa môže stať, že sa niektorá z lamiel pokazí. U plávajúcich podláh to neznamená, že je potrebné hneď vymeniť celú podlahu, ale obnoviť sa dá len poškodené miesto, u ktorého sa lamely nahradia novými.

Druhy plávajúcich podláh

Plávajúce podlahy sú na výber v rôznych farbách a odtieňoch, takže si ľahko vyberiete tú pravú variantu k vám domov. Atraktívny dizajn sa dá kúpiť aj za veľmi prijateľnú cenu. Medzi najlacnejšie plávajúce podlahy sa radia laminátové podlahy, ktoré sú často vyhľadávaným artiklom.

  • laminátové podlahy
  • drevené podlahy
  • korkové podlahy
  • prírodné linoleum
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi