Od

Čoraz viac žien odkladá materstvo na neskoršie obdobie, pričom si vôbec neuvedomujú, že čím dlhšie budú čakať, tým viac komplikácií sa môže objaviť. Ak ale chcete mať bábätko v čo najbližšej dobe a chcete mať bezproblémové tehotenstvo, musíte dodržiavať nasledujúce pravidlá.

Nezanedbávajte oddych

S pribúdajúcimi mesiacmi by ste si mali dopriať viac oddychu, aj keď zrovna nie ste ten typ ženy, ktorá rada oddychuje. Nielenže s vami budú lomcovať hormóny, nevyhnete sa ani ranným nevoľnostiam, opuchu nôh a čoraz silnejšej únave. Namiesto náročných činností si naordinujte oddych na lôžku. Nielenže sa budete cítiť lepšie, ale aj vaše bábätko sa bude cítiť spokojne.  To, čo cítite vy, cíti aj vaše ešte nenarodené dieťatko. Netrápte sa myšlienkami typu, či budete mať šetrný a rýchly pôrod, či nenastanú nejaké komplikácie a pod.

Jeden skvelý tip pre nastávajúce mamičky:

Ak si túžite uľahčiť pôrod a zároveň nechcete uškodiť bábätku, vyskúšajte gél Dianatal. Tento gél zmierňuje trecie sily počas pôrodu a výrazne skráti samotný pôrod.

Nezabúdajte na pitný režim

Nastávajúce mamičky veľmi dobre vedia, čo si môžu dovoliť zjesť a čo nie. Rozhodne nejedzte veci, z ktorých vás bude nadúvať – kapusta, strukoviny a podobne. Čo ale pitný režim? Ak ste tehotná a vonku zúria horúčavy, rozhodne nepodceňujte príjem tekutín. Oslabili by ste svoj organizmus a aj váš plod. Pite len kojenecké vody a vyhýbajte sa bylinkovým čajom. Niektoré bylinky sú totižto úplne nevhodné pre gravidné ženy.

Výbavičku nakupujte priebežne

Čo sa týka výbavičky, nakupujte postupne. Nezabúdajte však najmä na autosedačku, ktorú budete pri odchode z pôrodnice určite potrebovať. Farebné drevené hračky, ale aj iné hračky pre vášho drobčeka nakúpite neskôr. Na to máte ešte čas. Teraz si užívajte tehotenstvo, lebo tých deväť mesiacov ubehne ako voda.

4.00 avg. rating (89% score) - 1 vote
O autorovi