Od

Snívalo sa vám, že lietate, padáte, alebo neskutočne rýchlo utekáte? Tiež sa vám občasimageshh sníva o pavúkoch, alebo o vlastnej svadbe? Psychológ  a známy odborník na sny Michael Lennox napísal knihu Reč snov, v ktorej vysvetľuje, ako interpretovať sny, naučiť sa ich pamätať a objektívne im porozumieť.

Nekonečný kolobeh života, každé ráno sa zobudíte náhlite sa do práce, kde prežívate stres a tiež domáce povinnosti, ktoré musíte každý deň zdolávať. A práve sny sú podľa odborníkom najúčinnejším liekom na stres.

Kniha Reč snov učí, ako rozpoznať univerzálne významy spájajúce sa so symbolmi v našich snoch. Metóda troch krokov vás privedie k tomu, ako univerzálny význam zasadiť do kontextu samotného sna a dospieť k úplnému a objektívnemu interpretovaniu snov.Autor rozoberá aj druhy snov ako kompenzačné, prorocké, či opakujúce sa sny. V poslednej kapitole radí, ako správne pracovať so snami – ich zapisovanie, komplexný význam.

Hlavná čas knihy je tvorená výkladovým slovníkom. Obsahuje viac ako 300 tém a dejov, o ktorých je možné snívať. Lennox neprišiel k daným príbehom len tak náhodne, ale so znalosťou snov tisícok svojich klientov, s ktorými ich potom konzultoval v súvislosti s ich životným príbehom .

„Jedna z  najčastejších otázok, ktoré dostávam, znie: Musí každý sen niečo znamenať?“ píše v knihe Reč snov M.Lennox. „Naporúdzi mám jednoduchú odpoveď: Len, keď sa opýtate. Ide, samozrejme, o jemne ironickú odpoveď. Naozaj tým však myslím, že každý sen niečo znamená. Prečo by niečo také bohaté a živé ako ľudské snívanie raz niečo znamenalo a iný raz nie?“

Či už veríte na príbehy, ktoré sa odohrávajú vo vašej mysli každú noc počas spánku je len na vás. Avšak ľudská zvedavosť je niekedy viac, ako viera v niečo tak nepochopiteľné, ako sú naše sny. Preto možno po prečítaní knihy od Michaela Lennoxa by ste zostali v rozpakoch.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes