Od

Leto je ideálnym časom zbaliť sa a vyraziť za oddychom. Aktívnym, pasívnym, poznávacím, na forme nezáleží. Hlavne aby ste sa cítili komfortne. Už viete kam vyrazíte tento rok? Ak nie, skúsime vám spraviť chuť.

Mesto Brašov a hrad Bran

Navštíviť Rumunsko je asi najlepšou cestou ako sa zbaviť predsudkov o tejto očarujúcej krajine. Bukurešť sa stala očarujúcou európskou metropolou, no my vám dávame do pozornosti mesto Brašov, ležiace asi 170kilometrov na sever od hlavného mesta Rumunska. Turistov láka najmä zachované historické centrum s kostolom sv. Mikuláša, Čiernou katedrálou, budovou radnice či najužšou uličkou Európy – 130centimetrovou Strada sforii. Brašov je navyše ideálnym východiskovým bodom pri návšteve malebného hradu Bran. Hrad je otvorený celoročne a patrí k najväčším turistickým lákadlám celého Rumunska. Za návštevu však určite stojí aj hrad Poenari, kde žil bájny vojvoda Dracula – kontroverzná a mýtmi opradená postava dejín Európy.

Bora Bora

Oceánia patrí medzi destinácie, ktoré pre našinca majú lákavú exotickú príchuť. A právom, pretože to, čo uvidíte tu, doma len tak nenájdete. Do pozornosti by sme vám radi dali najmä ostrov Bora Bora, patriaci k tomu najúžasnejšiemu, čo sa dá na svete vidieť. Jeho sopečný pôvod pripomínajú dve vyhasnuté sopky Mount Pahia a Mount Otemanu, pričom druhá menovaná je s výškou 727m n.m. najvyšším bodom tohto územia a vybrať sa na ňu môžete s miestnym sprievodcom. Pobrežie lemujú kokosové palmy a typické domčeky, zasadené na pilieroch priamo vo vode. Z aktivít sa tu dá riešiť paragliding, vodné lyžovanie, windsurfing, ale napríklad aj tenis či stolný tenis. Mnohých však láka potápanie a objavovanie pestrého morského života – žijú tu barakudy, manty, korytnačky, žraloky či murény.

 

Dolomity

Tento známy horský masív je súčasťou Álp a leží v severnej časti Talianska, v provinciách Belluno, Trento a Bolzano. Od roku 2009 je súčasťou svetového dedičstva UNESCO, no cestovateľov priťahuje už oveľa dlhšie. V lete to je ideálne miesto na outdoorové aktivity každého druhu. Nachádza sa tu nespočetne peších turistických chodníkov, na svoje si prídu aj vyznávači cykloturistiky a lezenia (Marmoladu asi netreba zvlášť predstavovať). Do Dolomitov sa jazdí aj kvôli ferratám, napríklad známej Leiternsteig, vedúcej na vrchol Toblinger Knoten, z ktorého je krásny výhľad na Tre Cime – symbol Dolomitov.

dolomity

dolomity

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi