Od

Letné mesiace k nám prišli pomerne skoro. Už na prelome apríla a mája nás potrápili horúčavy, s ktorými sme sa kedysi bežne stretávali až v priebehu júna/ júla.

Ak už teraz máte v interiéri vášho domova neznesiteľné teploty, poradíme vám, ako s nimi bojovať a zvládnuť horúce leto bez infarktových stavov.

Ventilátor a kocky ľadu

Ak nie ste zástancami nezdravých klimatizácií, vyskúšajte jednoduchý trik – pred zapnutý ventilátor umiestnite misku s kockami ľadu. Vzduch v izbe schladíte aj bez použitia klimatizácie.

Aby sa vám ale vzduch v interiéri neprehrieval, musíte si kúpiť kvalitnú tieniacu techniku, ktorá vám pomôže ochrániť interiér pred agresívnym priamym slnkom.

Vonkajšie žalúzie

Účinnú tepelnú ochranu budovy a interiéru vám zabezpečí moderné vonkajšie žalúzie. Cez vonkajšie žalúzie neprenikne žiadne neželané slnečné žiarenie a pomôže vám udržať optimálnu teplotu v interiéri aj cez tie najtropickejšie dni. Naklápanie lamiel vonkajšieho žalúzia vám umožní korigovať slnečné žiarenie. Vybrať si môžete z rôznych farebných prevedení. Keď je zatiahnuté, neznamená to, že nemôžete vetrať. Vetrať môžete, aj keď máte zastreté vonkajšie žalúzie.

Závesy

Dekoračný prvok a zároveň aj kvalitné tienidlo. Závesy až po zem oceníte najmä na presklených plochách – na francúzskych oknách. Kratšie závesy sa vám hodia prakticky na akýkoľvek typ okna. Ak hľadáte nové závesy, určite si vyberajte závesy šité na mieru. Krásne zatemnia akýkoľvek priestor a ešte vám výrazne oživia interiér vášho domova.

Vetrajte len ráno a večer

Ak chcete mať doma príjemný vzduch, neodporúčame vám vetrať počas dňa. Vetrajte vždy len ráno, poprípade neskoro večer a počas noci. Celodenné vetranie vám nepomôže, práve naopak, domácnosť ešte viac prehrejete. Cez horúce letné dni nezabúdajte pravidelne piť a keď vám to čas umožní, vystrite sa na sedačku v obývačke. Horúčavy potrápia najmä srdciarov, starších ľudí a deti.

Ochráňte váš domov pred agresívnym slnkom a udržte si doma ideálnu teplotu. Vonkajšie žalúzie a závesy vám v tom pomôžu.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi