Od

Fráza „milujem ťa“ patrí medzi najpopulárnejšie frázy na svete. Pesničky, filmy, nespočetné množstvo príbehoch o vyznaniach lásky s touto magickou frázou. Prečo nám tak veľmi záleží na tom, počuť tieto slová? Je to preto, že je prísľubom spoločnej budúcnosti? Preto, že vďaka nej vieme, že sme pre niekoho dôležití? Preto, že nás prosto teší prejav náklonnosti iného človeka?

Sú však aj iné slovné spojenia, ktoré svojim významom vyrovnajú ak nie aj predčia legendárne milujem ťa. Milujem ťa je totiž samo o sebe základom pre krátku romancu, nie však pre šťastný spoločný život v dlhodobom vzťahu. Až spolu s ďalšími prísľubmi môže vytvoriť pevný vzťah.

Rešpektujem ťa

Milujem ťa v celej tvojej komplexnosti. Milujem ťa s tvojimi názormi, zvykmi, tradíciami  rešpektujem tvoje city a pocity. Nestačí aby Vás miloval/a, ak súčasťou  lásky vášho partnera nie je úcta k vašej osobnosti a bude sa Vás snažiť pretvoriť na svoj obraz. Zdieľaním spoločného života často meníme priority pod vplyvom nášho partnera, malo by to však byť z nášho presvedčenia a nie na naliehanie nášho partnera.

Budem ťa podporovať

Samotná láska nie je dostatočná, ak v partnerovi nemáte istotu, že Vám bude podporou.  Či už sa jedná o podporu v budovaní kariéry, podporu v bezvýznamnej hádke s priateľmi nad vínom alebo, čo je najčastejším problémom, pri konflikte medzi jeho rodinou a Vami. Pocit istoty vo vašom partnerovi je nenahraditeľný.

Mýlil som sa

Akékoľvek množstvo lásky môže vo vzťahu byť, ak jeden s partnerov nevie priznať svoj omyl, je vzťah odsúdený na neúspech. Schopnosť priznať si chybu je mnoho krát dôležitejšia ako okázale prejavy lásky.

Som nášmu vzťahu oddaný

Tieto slová v sebe obsahujú nie len rozhodnutie ostať s človekom, obsahujú v sebe obety, ktoré je potrebné urobiť preto, aby vzťah fungoval,  to, že patríte medzi partnerove priority, to že vaše spoločné priority byť majú prednosť aj pred jeho osobnými… Neznamená to, že musí absolútne podriadiť svoj život vašim rozhodnutiam ale to, že veľké rozhodnutia sú vždy predmetom spoločnej diskusie.

 

Prajeme Vám, aby Váš vzťah mal všetky dôležité zložky vzťahu a aby ste sa cítili zamilovaní každý deň, nie len na Valentína.

 

 

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi