Od

Hektickým dňom sa nevyhneme ani v tomto ročnom období. Nevýhodou je najmä to, že ich zvládame horšie ako cez zimu, ale zase máme možnosť načerpať energiu niekde na slniečku. Ľudský organizmus nevyhnutne potrebuje vitamín D, ktorý cez letné mesiace získame jedine za pomoci slnka.

Ak chcete ujsť z veľkomesta a nechcete riešiť žiadne pracovné a ani súkromné problémy, zdvihnite sa z pohovky, zapnite notebook a hľadajte miesto v horách, ktoré by vám poskytlo útočisko na pár dní. Možno máte v horách chatu, poprípade poznáte niekoho, kto ju prenajíma. Prečo je ale dobré na pár dní odísť z veľkomesta do hôr?

Oddýchnete si od domácich prác

Samozrejme, že na chate sa nevyhnete upratovaniu, najmä ak máte deti. Ale také umývanie krbových mriežok, umývanie okien, vysávanie kobercov a žehlenie prádla riešiť vôbec nemusíte. Každej žene dobre padne, ak nemusí riešiť domáce povinnosti a namiesto žehlenia prádla a iných domácich prác si vyloží nohy na konferenčný stolík, vezme do rúk knihu a započúva sa do zvukov vychádzajúcich z lesa.

Máte viac času na rodinu

Tým, že si spravíte voľno v práci a idete mimo svojho domu, prirodzene budete mať viac času na deti. Najmä teraz cez leto, keď majú vaše ratolesti prázdniny, môžete podniknúť rôzne hry – stavanie bunkrov, schovávačky, strieľanie z luku/prakom, hranie futbalu a rôznych iných loptových hier. Keď sa večer všetci pekne posadíte pred krbovú vložku za účelom zohriať sa, uvedomíte si, aký je život super.

Doprajte si víkend na horách. Uvidíte, že sa vrátite dostatočne oddýchnutí.

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes
O autorovi