Od

Milé dámy, po prečítaní nášho článku, možno zistíte, že vaše (zlo)zvyky, nie sú až 1142160-img-zena-cigareta-koureni-prestat-kourit-predsevzetitaké zlé, ako sa vám môžu zdať.

Nie ste priaznivec cvičenia

Dali ste si predsavzatie, že budete každý deň aspoň chvíľu cvičiť, ale nie a nie to dodržať? Pravda je taká, že to nie je až také hrozné, ako si možno myslíte. Podľa viacerích štúdií, bolo dokázané, že pre váš oraganizmus je oveľa lepšie navštíviť fitnescentrum maximálne štyrikrát týždenne, ako trápiť sa v posilňovni každý deň. Tak si kludne počas týždňa aj poleňošte.

Každodenné šálky kávy

Určite patríte medzi ten typ ľudí, ktorí sa nezaobídu bez toho, aby si cez deň vychutnali aspoň 1-2 šálky kávy. Káva sa stala tzv. našim každodenným rituálom. Máte z toho občas hlavu v smútku? Nezúfajte! Ukázalo sa, že káva znižuje podstatné riziko na rôzne progresívne ochorenia rakoviny. Navyše obsahujú antioxidanty, ktoré zabraňujú výraznou mierou v poškodzovaní buniek. Takže, ak dnes dostanete chuť na kávu, pokojne si dajte aj 3-4 šálky denne.

Nedokážem obsedieť

Sedíte len tak desať minút na stoličke v práci a po pár minutách cítite, ako keby ste mali chuť zabehnúť si maratón? Pre vaše telo, aj myseľ je to len pozitívny prístup. Už len neplánovaným pohybom dokážete spáliť cca. 350 kalorií za deň.

Často sa rozčúlim

Ak si občas zanadávate na šéfa, alebo len tak z ničoho nič vybuchnete pri nepodstatnej hádke s polovičku, nie je to len na škodu. V podstate nie je nič lepšie. Pri hádke uvoľňujete adrenalín, taktiež s ním odchádza stres, či bolesť.

Nekonečný „hriech“ – čokoláda
imagesVďaka čokoláde, ktorá obsahuje vysoký obsah kakaa podstante znižuje riziko ochorenia s vysokým krvným tlakom. Ale teraz nemyslíme tie čokolády, ktoré obsahujú 3/4 kakaového prášku. Preto je dobré, keď nás už postihne chuť na sladké zainvestovať do naozaj kvalitnej čokolády. Navyše kúsok kvalitnej čokolády nám dokáže zahnať chuť na sladké viacej, ako celé balenie cukríkov.

 

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote