Od

Stojíte pred dilemou, či sa rozísť s vašim žiarlivým priateľom alebo mu dať druhú, tretiu alebo desiatu šancu?

To, že partneri z času na čas žiarlia je v poriadku. Tieto situácie fungujúci vzťah zvládne bez väčších problémov. Rozmýšľať o rozchode preto, že vám raz keď ste s kamoškami išli von povedal, že sa mu zdá váš výstrih príliš hlboký je zbytočné. Uvažovať nad tým, či niečo nie je v neporiadku je na mieste, keď sa žiarlivostné scény opakujú, stupňujú alebo vás obmedzujú.

Je dôležité zvážiť, či sa naozaj jedná o nepodloženú žiarlivosť, alebo o prejav narušenej dôvery ku vám, na čo ste mu dali dôvod. Vtedy opäť nemáte dočinenia s ozajstným žiarlivcom a možno bude stačiť zapracovať na obnovení vašej vzájomnej dôvery vo vzťahu.

Podozrieval ma, že spím so svojim bratom

„Vadil mu každý muž v mojej blízkosti. Vadili mu spolužiaci, kamaráti, vlastne každý muž ktorý sa mi kedy prihovoril, vrátane predavača v obchode. V spoločnosti bol však ticho, kľudný a pokojný. Peklo začalo až po návrate domov. Absolútnou bodkou za našim vzťahom bolo, keď ma obvinil, že spávam s vlastným bratom, pretože som od rodičov prišla neskoro na dohodnuté stretnutie. Samozrejme, čo iné by som mohla robiť doma so svojou rodinou, než mať sex so svojim bratom.“ spomína na chvíle po boku žiarlivca Kristína, zároveň dodáva, že po tom, čo povedal bola možnosť, že by spolu zostali ďalej nepredstaviteľná.

Vadila mu moja práca aj moje kamarátky

„Popri škole som brigádovala ako čašníčka, v kaviarni, nie v nočnom podniku. Už to bolo u môjho vtedajšieho priateľa kameňom úrazu. Nedokázal pochopiť, prečo chodím pracovať, keď by som mohla znížiť svoje náklady, nechodiť do mesta a zostať celý čas mimo školy s ním doma. Prekážalo mu aj to, keď som si s kolegyňami dala po práci kávu, znamenalo to pre neho jediné, že som komerčná, pretože kávu som si predsa mohla urobiť aj doma s ním a lacnejšie.“ Vybavuje si svoje zážitky so žiarlivcom Kristína, ktorá drží na rukách malú dcérku, ktorú má so svojim súčasným manželom. On žiarlivec nie je. „To bola jedna z dôležitých požiadaviek na nového partnera“ dodáva.

Kontroluje všetku moju komunikáciu

Sedíme na káve s Luciou, mobil jej bezprestania vibruje. Po každom desiatom zavibrovaní sa utrápene pozrie na display a niečo odpíše. „Na začiatku to začalo nenápadne. Keď som si s niekým písala na mobile, nakúkal mi cez rameno. Nevadilo mi to. Nemala som pred ním tajnosti. Rovnako som nemala potrebu blokovať si svoj počítač keď som ho nechávala s priateľom v izbe. Prvý problém som si všimla po nástupe do novej práce, keď sa ma kolegovia pýtali, prečo som nepotvrdila ich žiadosť o priateľstvo na Facebooku. Môj priateľ tie žiadosti odmietol. Až neskôr vyšlo najavo, že sledoval celú moju komunikáciu. A teraz neviem, ako ďalej. Keby nebolo jeho žiarlivosti, ktorá sa postupne zhoršuje bol by dokonalý.“

Ak žijete s ozajstným žiarlivcom, je pravdepodobnosť, že situáciu zvládnete bez pomoci z vonka minimálna. Je len na vás, či ste ochotná riešiť situáciu prostredníctvom psychológa alebo zašla situácia tak ďaleko, že váš vzťah je nenapraviteľný.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes