Od

Po dlhoročnom vzťahu či po čase začnete klásť otázky typu: „A čo ďalej? Čo naša búdúcnosť“?Problém však príde až vtedy keď vaša polovička plánuje budúcnosť bez vás.1121901_couple_with_engagement_rings_2

Konečne si nájdete muža, s ktorým by vás veci, ako nekonečné  rozhovory do neskorého rána, alebo aj hoci oprava spotrebiča bavili aj po desiatich rokoch. Vaše myšlienkové pochody sú nasledujúce: vidíte sa v nadýchaných bielych svadobných šatách, ako stojíte pred oltárom a jeden druhému hovoríte to najdôležitejšie slovíčko, „Áno“. Lenže, čo ak váš vysnený princ to takto ružovo vôbec nevidí?

„Keď sme raz s mojím priatelom Andrejom oslavovali kamarátove narodeniny, mierne to prehnal s alkoholom a začal rozprávať, ako strašne miluje deti a ako by chcel veľkú rodinu. Myslela som si, že mi to „došlo“ správne, tak na druhý deň som sa ho plánovala spýtať, či  by som nevysadila antikoncepciu a nezačali si plánovať  rodinu. Avšak, keď  Andrej dorazil domov, vyletel na mňa s vetou, že sa chce rozísť a už dlhšie nad touto myšlienkou uvažuje. Pre mňa to bol pocit, ako keby mi jednou vetou vymazal celú budúcnos ť a aj prítomnosť. Kdesi v kútiku duše som ale vedela, že už poslednou dobou sa naše hádky pre obyčajné veci znásobujú a náš vzťah speje skôr do záhuby, ako do spoločného trvalého života. A to bola moja chyba, že som nechcela vidieť to, čo som mala doslova prestreté pred očami, ale klamala som samu seba“. (Martina)

A práve kvôli takejto situácií nastávajú časté neplánované rozchody, alebo nezhody vo vzťahu. Nie nadarmo sa hovorí, že partneri by mali svoje problémy riešiť rozhovorom a nie mlčaním. Preto aj vo vzťahu zastáva veľkú rolu povaha dvoch ľudí, či už je to tvrdohlavosť, alebo úražlivosť, mali by sme to vedieť kontrolovať.160153-ako-vas-chlap-tajne-zmeni-nestandard2

 Občas zvlášť u mužov hádka prebieha nasledovne: vypočuje si vás, aký máte problém a pritom stále mlčí a nepokúša sa reagovať, či už pokladáte otázky, alebo nie. Väčšina mužov často len mlčí  a riešiť problémy, čo sa týka napr. vzťahu a ktoré vy pokladáte za dôležité sú pre nich nepodstatné .Zvyčajne si vás  preto len vypočujú a radšej vám prikývnu, ako keby majú stráviť ďalšiu hodinu vysedávaním a tvárením sa, že vám po celý  čas oddane naslúchajú.

Muži sú jednoducho osobitnou kategóriou, čo sa týka riešenia vzťahovej problematiky. Ale netreba hádzať všetkých do jedného vreca. Nájdu sa aj takí, čo chcú riešiť aj ten najmenší detail a vy sa potom staviate do pozície „tvárim sa, že počúvam“. Niekedy menej je viac a preto, ak sa momentálne nachádzate v situácií, kedy nie je váš vzťah dokonalým  príkladom Rómea a Júlie, tak KOMUNIKUJTE!

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote