Od

Zvládať fyzicky náročné práce dokáže máloktorá žena. Aj keď energie majú za troch, máloktorá dokáže vyložiť na regály do skladu ťažký niekoľko kilogramový materiál. Ak si ale chcete vybudovať dobrú fyzickú kondíciu, musíte začať už teraz v tomto období, aby ste cez leto mohli „zbierať úrodu“. A ukázali svoju vypracovanú postavu na pláži. 🙂

Beh alebo chôdza

Pracovné dni sú plné zhonu. Ak aj počas nich si chcete vybudovať kondíciu a zároveň si nebrať dovolenku, vyskúšajte nahradiť dopravné prostriedky lepšími topánkami, vďaka ktorým zvládnete prejsť do práce aj po vlastných. Pri budovaní fyzickej kondície by sme mali začať najprv zintenzívnením kráčania. Aj vo voľnom čase sa vydajte na ľahšie prechádzky a neskôr zintenzívnite a vyberte sa na niekoľkohodinové prechádzky/ túry.

Bicykel a plávanie

Dobrú fyzičku si vybudujete aj pravidelným plávaním a bicyklovaním. Skúste začať takto – plávať chodievajte tak dva-trikrát do týždňa a na bicykel si sadnite vždy cez víkend, ak nerobíte. S bicyklovaním ale opatrne. Možno v začiatkoch pocítite bolesť zadku a pocítite záťaž v kolenách. Odporúčame vám preto siahnuť po sťahovacích pásoch/ ortézach, ktoré ochránia vaše kosti pred prípadným zranením. Ešte predtým, ako nasadnete na sedlo bicykla a dáte si na seba prilbu, si skontrolujte všetky tesniace krúžky, či správne držia, to čo majú. Poprípade o to poproste svojho partnera.

S plávaním to tiež v začiatkoch nepreháňajte. Najskôr si na plávanie vyhraďte tak hodinku denne. Pri plávaní je dôležité najmä to, ako dýchate a ako držíte telo. Týmto športom si spevníte ruky/ ramená, svaly na bruchu a naučíte sa správne držať telo a šetriť chrbticu. Pravidelné plávanie, bicyklovanie, ale aj beh a chôdza vám pomôžu zvládnuť na chrbticu náročnú prácu – prácu na obrovskom vysokozdvižnom vozíku.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi