Od

Zvládať turbulentné obdobie v práci si vyžaduje dobré sebaovládanie. Bohužiaľ nie každý dokážeme vydržať stres v práci a zvládať vysoké pracovné nasadenie. Ako teda zvládať pracovné dni plné stresu a náročných úloh?

Raňajky – bez nich to nejde

Nie nadarmo sa hovorí, že raňajky sú základ. Zvládať náročné pracovné dni, ktoré nemajú konca, dokážete jedine vtedy, keď sa dobre naraňajkujete. Vyberajte si jedlo bohaté na vitamíny a vyhýbajte sa tučným mastným jedlám, ktoré váš žalúdok len zbytočne zaťažia. Ak vám nechutí, pripravte si zeleninovo- ovocné smoothie. Váš žalúdok to príjemne zasýti a zároveň vám dodá energiu.

Nezabúdajte, že nielen po raňajkách, ale aj pred raňajkami by ste si mali umývať zuby. Ak používate často bieliace pásiky, zuby si môžete dočistiť práve nimi. Okrem zubnej kefky, dobrej pasty a medzizubnej kefky nevychádzajte z domu.

Neriešte svoje súkromné problémy

Akonáhle vojdete do budovy, kde pracujete, zabudnite na svoje problémy z domácnosti. Iba si tak narobíte zbytočné starosti, nebudete sa sústrediť a skôr, či neskôr si to môže všimnúť aj váš nadriadený. Ak sa naučíte filtrovať informácie, ktoré sa okolo vás šíria a zabudnete na súkromné problémy, uvidíte, že práca vám pôjde od ruky. Ak pracujete ako predavač v hypermarkete, budete vystavený informáciám zo súkromia zákazníkov, čo nie je na škodu, pretože práca za pokladňou je monotónna a sem-tam je dobré so zákazníkom prehodiť pár viet. Existujú však hranice, ktoré nesmiete prekročiť.

Menšia rozcvička, čerstvý vzduch počas prestávky

Počas pracovnej doby máte vyhradenú prestávku. Počas prestávky sa snažte maximum času stráviť v inej polohe, ako počas práce. Čiže takto – ak pracujete v kancelárii ako administratívny pracovník, počas prestávky sa poprechádzajte. Kľudne choďte na čerstvý vzduch. Prospeje vám.

Ak pracujete manuálne a takmer celý čas stojíte, počas prestávky sa snažte čo najviac času stráviť v sede. Vďaka takémuto striedaniu polôh zvládnete náročné dni v práci bez najmenších problémov. Prinajlepšom si ich podstatne uľahčíte a o to ide.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
O autorovi