Od

Aj keď sa vám zdá, že jar je ešte ďaleko, mnohí z nás sú už mysľou práve tam. Čas, kedy všetky stromy rozkvitnú, tráva sa začne zelenať a najmä – teploty budú výrazne stúpať – je ešte ale ďaleko. Ak sa už tešíte na jar a plánujete jej začiatok stráviť mimo obývačky, plány si pripravte už teraz – v januári. Ubytovanie v hoteloch sa odporúča rezervovať minimálne mesiac dopredu. Ak nie aj viac. Nezabúdajte – tento rok budeme mať veľa predĺžených víkendov.

Výlet do Tatier

U nás už síce môže byť jar. V Tatrách ale môže stále prevládať chladnejšie počasie. Čas, kedy ale v Tatrách nie je nával turistov, ktorý väčšinou začína v polovičke júna, môžete využiť na oddych. Väčšina turistických chodníčkov ešte nie je síce otvorená. Neznamená to však, že strediská vo Vysokých Tarách sú ľudoprázdne. Sem- tam sa pošťastí, že uvidíte ľudí (najmä rodinky) počas obeda oddychovať na terase hotela, kde ich pred silnými jarnými lúčmi môže chrániť markíza. Priamo na Štrbskom plese, v Tatranskej Lomnici alebo v Starom Smokovci to nemusí byť inak. V tomto období si môžete oddýchnuť buď vo wellnesse, môžete podniknúť ľahšie túry (Popradské pleso, Hrebienok a chaty v blízkom okolí) a najmä môžete navštíviť Tatranský ľadový dóm. Samozrejme, že si môžete vychutnať aj výhľady zo Skalnatého plesa a prinajlepšom aj priamo z Lomnického štítu. Veď kto by nechcel jasnú oblohu, kávičku z kaviarne Dedo priamo na Lomnickom štíte?

Výlet do Tatier môžete poňať dvomi spôsobmi. Buď budete oddychovať na plastových stoličkách v hoteli a v kaviarňach, alebo do svojho programu zahrniete aj nenáročnu turistiku.

Návštevy aquaparkov

Voľné dni môžete stráviť nielen v horách, ale aj v aquaparkoch, ktoré sú rozptýlené po celom Slovensku. Prvé jarné dni prinášajú príjemné teploty, čoho dôsledkom mnohé rodiny premýšľajú nad tým, že sa pôjdu prevetrať a trošku sa zabaviť práve do takýchto centier, kde je plno vodných atrakcií, na ktorých sa zabavia nielen deti, ale aj dospelí. Buď si prenajmite ubytovanie v blízkosti aquaparkov, alebo sa vyberte len na jeden deň (samozrejme, ak neprecestujete pol republiky).

Už sa tešíte, keď po odostretí záclony zbadáte slnkom zaliatu krajinu? Využite čas, kedy teploty klesajú nízko a v našich končinách úraduje zima a zajednajte si pobyt mimo domova, ktorý vám pomôže zrelaxovať a nabiť sa novou energiou.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi