Od

Existuje veľmi málo ľudí, ktorí neobľubujú chrumkať oriešky, zvlášť tie „najnávykovejšie“ ako sú lahodné kešu. (Hlboká poklona alergikom). Pri tejto pochúťke, pre jej hriešne lahodnú chuť, často zabúdame na diéty a zdravé stravovanie.

Je pravdou, že oriešky nesú nálepku „nezdravé“, pre ich vysoký obsah energie a tuku.

Ak však patríte medzi tých čo kašlú na počítanie kalórií, a zastávajú názor, že zo zdravých tukov sa nepriberá, vezmite balíček kešu orieškov do ruky a čítajte ďalej.

Tip pre Vás: Skúste si čerstvé raw kešu oriešky na noc vložiť do mrazničky a objavte ešte lepšiu zvýraznenú chuť. Vrele odporúčame!

Kešu oriešky ako účinné antidepresíva.

Ukázalo sa, že pravidelná konzumácia kešu orieškov dokáže udržať ľudské telo a hlavu v kľude aj v stresových situáciách či v hektické dni. Štúdie, ktoré prebehli dokázali, že dve hrste kešu orieškov denne pôsobia podobne ako antidepresíva na predpis!

Preto sa odporúča brať si so sebou tieto oriešky napríklad na dlhé cesty, či do letiskovej haly, kedy je človek vystavený stresovým situáciám. Oriešky vás udržia v pokoji po celý deň.

Ako kešu oriešky bojujú so stresom.

Samozrejme nie všetky depresie majú tú istú príčinu, a neopovažujeme sa tvrdiť, že pojedanie orieškov vylieči ťažké prípady. Avšak niektoré každodenné poklesy nálad, spôsobené napríklad počasím alebo hádkou s manželom, sú následkom nedostatku serotonínu, ktorý kešu oriešky krásne doplnia. Takže v deň kedy vám „všetko padá na hlavu“ vezmite veľké balenie a pomôžte si ako viete.

Kešu oriešky sú bohaté na tryptofán, ktoré telo mení na serotonín a ten je priamo spojený so zvyšovaním nálady, zlepšuje spánok  zvyšuje sexuálny apetít

Plus, väčšina balíčkov kešu orieškov sú balené s horčíkom, ktorého nedostatok môže tiež viesť k miernej depresie. Oriešky navyše obsahujú vitamínu B6, ktorý pomáha telu previesť tryptofánu na serotonín a napomáha vstrebávaniu horčíka.

A koľko orieškov musíme zjesť aby sa nám nálada naozaj zlepšila? Podľa odborníkov sú to dve hrste.

Takže nezabudnite, dve hrste denne!

Mňam, mňam.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi