Od

Prvé pečenie je ako prvé rande. Veľmi chcete, aby všetko prebehlo tip-top, duševne sa naň pripravujete niekoľký dní vopred a keď príde do tuhého, so železnou pravidelnosťou sa vyskytne nejaké faux-pas. Ak sa chystáte prvýkrát piecť, inšpirujte sa našimi radami a minimalizujte výskyt nepríjemností, ktoré by sa vám pri pečení mohli prihodiť.

Ako na správne cesto

Základy sú dôležité pri stavaní chalupy aj pečení koláčov. Pri príprave cesta preto dbajte na to, aby použité ingrediencie mali pri spracovávaní izbovú teplotu. Vhodné je tiež zmiešať najskôr suché prísady a až následne tie tekuté. Ak robíte cesto na kysnutý koláč, pridajte doň aj štipku soli. V prípade, že sa chystáte urobiť piškótové cesto, môžete štipku soli pridať do bielok pred tým, ako ich vyšľaháte.

Pracujte s mäkkým maslom

Aj maslo patrí medzi ingrediencie, ktorým izbová teplota svedčí. Vyberte ho z chladničky deň vopred ako sa chystáte piecť a práca s ním vám pôjde ľahko, prejde doslova ako nôž maslom. Ak ste to nestihli, s maslom potrebujete akútne pracovať a ono je tuhé, nakrájajte ho na kúsky a umiestnite na chvíľu na teplé miesto, prípadne ho postrúhajte na strúhadle.

Pred použitím preosiať

Nezabudnite na preosiatie múky! To, že múka nie je preosiata, by odborník okamžite spoznal už na konzistencii vášho výtvoru. Koláč z nepečenej múky sa drobí a jeho cesto pôsobí až príliš husto. Preosiatím sa týchto efektov zbavíte, múka sa prevzdušní, získa na jemnosti a cesto bude mať pri pečení väčší objem.

Vydutý korpus nie je problémom

Ak budete piecť korpus, pokojne sa môže stať, že jeho stredná časť sa pri pečení viduje a vytvorí niečo, čo si naozaj neželáte. Dôvodom môže byť buď nízka forma alebo vyššia teplota v trúbe, prípadne kombinácia oboch momentov. Nabudúce teda viete čoho sa máte vyvarovať. S neborákom vypuklým korpusom si ale nelámte príliš hlavu. Vypuklú časť stačí zrezať, prípadne celý korpus otočiť a počkať, kým sa vypuklina stratí.

Pečenie je v kvalitnej rúre je základ

Pečenie je však nie len o ingredienciách a ich spracovaní, ale aj o spotrebičoch. Odporúčame vám siahnuť po rúre VT 548 MX z rady Mora Premium. Je vybavená programovateľnou dobou pečenia, rýchloohrevom na 200°C už za 6 minút a funkciou Water Systém, ktorý vám uľahčí jej čistenie. Vďaka detskej poistke je rúra vhodná aj pre rodiny s deťmi. S rúrou Mora VT 548 MX sa nič zlé stať nemôže. Naopak, hrozia len voňavé a lahodné príhody.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
O autorovi