Od

Krásny a zdravý chrup by sme chceli mať všetci. Z televíznych reklám na nás hľadia celebrity, ale aj obyčajné neznáme osoby, ktoré majú dokonalé účesy, líčenie, ale aj úsmev. Zdravé a krásne zuby však môžeme dosiahnuť jedine správnou starostlivosťou a nepochybne aj správnou životosprávou.

Čo teda musíme urobiť pre to, aby sme mali krásne a zdravé zuby?

Výber prípravkov na čistenie

Začať by sme mali výberom kvalitných prípravkov na čistenie. Ak vás čaká prelomová životná udalosť, poprípade máte ísť na nejakú spoločenskú udalosť, nezabúdajte si okrem klasickej výbavy na čistenie zaobstarať aj prípravky na bielenie. Šetrné bielenie zubov vám zaručí pekný žiarivo biely úsmev. Nezabúdajte ale, že kvalitné bielenie zubov vám zabezpečia len kvalitné bieliace pásiky.

Čo si teda kúpiť, aby ste sa o zuby vedeli čo najlepšie postarať? Rozhodne zainvestujte do kvalitnej zubnej kefky, ktorá by mala mať mäkké štetinky a ideálne, ak by bola z recyklovateľného materiálu. Pri výbere zubnej pasty sa zamerajte hlavne na zloženie. Ideálne, ak opäť zainvestujete do prírodnej zubnej pasty. Na čistenie zubov vám môže pomôcť aj zubný prášok, ktorý odporúčame striedať so zubnými pastami. Prášok by mal byť prírodného charakteru, ideálne od predajcov organickej kozmetiky. Aby ste sa ale dokázali postarať aj o zuby múdrosti, potrebujete jednozväzkové kefky. Dokážu vyčistiť zadné zuby bez toho, aby vás pri čistení týchto zubov naťahovalo.

V povinnej výbave na čistenie by ale nemali chýbať ani medzizubné kefky, či zubné nite.

Správny spôsob čistenia

Aby ste si nepoškodili ďasná, odporúčame vám spýtať sa zubára, ako si správne čistiť zuby. Správna technika čistenia dokáže predchádzať zdravotným problémom -zápalom ďasien, kazom. Čistite si zuby tak, ako by sa malo a vyhnete sa častým návštevám zubných ambulancií.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi