Od

Bolesti hlavy už potrápili azda každého z nás. Niekto má bolesti častejšie, niekto intenzívnejšie a niektorí jedinci majú to šťastie, že nevedia, čo to bolesť hlavy je. Niekomu pomáhajú lieky, iný si to pretrpí, avšak pre ľudí, ktorí nechcú bolesti hlavy riešiť liekmi existuje veľa možností. Prinášame vám niekoľko spôsobov, ktoré by vám prírodnou cestou mohli pomôcť proti bolestiam hlavy.

Oddych je dôležitý

V dnešnej uponáhľanej dobe je dobré občas spomaliť, alebo ešte lepšie zastaviť sa a dopriať si určitý čas oddychu. Ak ste príliš aktívny a trápia vás bolesti hlavy, skúste si častejšie oddýchnuť a možno bolesť hlavy odznie. Odporúča sa ľahnúť si v zatemnenej izbe aspoň na 15-30 minút po tom čo vás začne bolieť hlava.

Ľadom proti bolesti hlavy

Studený obklad na čelo niekedy robí zázraky. Pri bolesti hlavy si dajte na čelo studený obklad, čo môže byť vrecúško s ľadom alebo len vyžmýkaný uterák predtým namočený v studenej vode. Chlad tlmí bolesť zmenšovaním krvných ciev, ale hlavne sa mozog zameria na chlad a na bolesť zabudne 😊. Ak mávate opakované bolesti hlavy, skúste túto techniku predtým ako si zoberiete liek.

Aj teplo pomáha proti bolesti hlavy

Na bolesť pomáha nielen chlad, ale občas aj teplo. Pri bolesti hlavy si dajte horúcu sprchu s nejakým voňavým šampónom. Teplo pomáha najmä pri bolestiach hlavy súvisiacich s upchatými dýchacími cestami.

Povedzte nie alkoholu

Isto poznáte čo vie spôsobiť alkohol na druhý deň. Nepríjemným bolestiam hlavy známym aj ako alkoholová opica sa dá predísť miernejšou konzumáciou alkoholu. Ak vás však už hlava bolí musíte to buď vyležať a najmä sa hydratovať a nadopovať vitamínmi, ktoré vám alkohol odobral. Samozrejme najlepšie urobíte, ak sa alkoholu vyhnete úplne.

Hydratácia je dôležitá

Jedným z najčastejších príčin bolesti hlavy býva dehydratácia. Jednoducho ak sa niekedy zabudnete dlhšie napiť, môže sa dostaviť ľahšia bolesť hlavy. Vtedy samozrejme pomôže dostatočne sa napiť a do pol hodiny by mala bolesť hlavy ustúpiť. Nezabúdajte pravidelne piť počas dňa, aspoň dve deci vody každú hodinu, v lete ešte viac.

Ďalšie spôsoby proti bolestiam hlavy

Existujú stovky rôznych spôsobov proti bolestiam hlavy, menej či viac známe. Rôznych spôsobov je plný internet, stačí pogúgliť. Dôležité je udržiavať zdravý jedálniček, pravidelne športovať, doprajte si masáž, wellness. Bolesti hlavy môže vyvolať aj to, ak ste pravidelný konzument kávy a keď svoju “dávku” kávy a vynecháte.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi