Krása na tanieri

21 júla, 2013 o 12:47

Od

1059015Určite už každá z nás vie, že vitamíny sú potrebné pre naše telo, pre zdravie, ale aj pre krásu. Viete aké vitamíny naše telo potrebuje na krásne vlasy alebo nechty a čo spôsobuje ich nedostatok?


Nedostatok vitamínu C zapríčiňuje štiepenie končekov vlasov, aj keď sa snažíme možnými aj nemožnými metódami vlasy ošetrovať a chrániť. Organizmus si tento vitamín nedokáže odkladať do zásob a preto je jediným riešením každý deň konzumovať aspoň trošku ovocia či zeleniny. A ak nie je iné riešenie, pomôžu aj šumivé tablety.ako_udrzat_telo_zdrave_1_20101013230353

Nadmerné psychické vyčerpanie urýchľuje proces odbúravania vitamínov skupiny B a zinku a vedie k vypadávaniu vlasov. Takže nie zázračné mastičky a olejčeky, ale menej stresu! Pomôže aj zmena jedálneho lístka, do ktorého by ste mali zahrnúť červenú a žltú zeleninu (paprika, paradajka, avokádo či hrach) a taktiež mliečne a celozrnné výrobky.

Nedostatok vitamínov B a železa taktiež môže spôsobovať stratu lesku vlasov. Inak zdravé a správne ošetrované vlasy sú suché a bez lesku. Taktiež pomôže zmena v stravovaní. Mali by ste konzumovať napríklad viac špenátu alebo kelu.

20090507_104627_3A čo biele škvrnky pod nechtami? Tie má na svedomí obyčajný vápnik. Viac mliečnych výrobkov alebo čerstvého mlieka vo vašich ranných cereáliách.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi