Od

Hoci človek v spálni iba „spáva“ a tretina tam približne tretinu svojho života, málo ľudí si dáva záležať na tom, ako vyzerá ich útočisko pred tmou. Dôležité je, aby ste tam mali postel, nejaký nočný stolík a možno skriňu. Lenže, keď je problém s malou spálňou, ľudia spozornejú a snažia sa hľadať spôsoby, ako využiť tento malý priestor čo najefektívnejšie. Vďaka týmto tipom a radám využijete priestor vašej malej spálne na maximum a zároveň ju opticky zväčšíte.

 

Základom je veľa svetla

Svetlo opticky zväčšuje, preto je dôležité, aby ste nemali zatiahnuté žalúzie, rolety či závesy. Vpustite dnu svetlo, na noc ich môžete samozrejme zastrieť. No cez deň bude vaša spálňa vyzerať väčšie, keď ju nebudete ukrývať pred denným svetlom. Toto môžete podporiť ešte bielou alebo inou svetlou neutrálnou farbou na stene a aj svetlým nábytkom. Toto je najdôležitejší krok, aby spálňa vyzerala priestrannejšie.

 

Využívajte priestor na maximum

Vstavené skrine, z ktorých si urobíte šatník, knižnica na celú stenu za čelom postele, kde budete mať nielen knihy, ale môžete si tam odkladať prakticky čokoľvek – také univerzálne odkladisko. Tí šikovnejší môžu premeniť aj čelo svojej postele na poličku.

 

Závesné lampy a tapety

Je lepšie, keď miesto lampičiek na nočných stolíkoch, používate závesné lampy. Tie dokáže ušetriť množstvo priestoru, hoci sa na to na prvý pohľad nezdá, ale vďaka minimu tieňu, ktoré závesné lampy vrhajú, bude izba pôsobiť skutočne väčšie. Lepšiu hĺbku miestnosti môžete dosiahnuť použitím tapety. Na to sú ideálne tapety s geometrickým vzorom, najlepšie striedanie hrubším pásov s tenkými pásikmi.

 

Nechajte si vyrobiť nábytok na mieru

Je jedno, či to bude jedna väčšia manželská posteľ alebo dve  jednolôžkové postele, vďaka netypickým rozmerom nábytku dosiahnete lepší usporiadanie spálne. Aj vďaka týmto tipom môžete urobiť z maličkej komôrky spálňu, v ktorej sa budete cítiť slobodnejšie.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi