Jahodová torta

26 júna, 2015 o 16:07

Od

Leto je v plnom prúde a my si myslíme, že k nemu patria poriadne oslavy. Prázdniny znamenajú uvoľnenie. A aké lepšie uvoľnenie existuje než vytváranie (a konzumovanie) letných sladkých pochutín?


36937446_720

V redakcii cítime, že toto leto sa ponesie v anglickom štýle – v znamení kombinácie jahody + šľahačka. Fungujú výborne ako samostatné prvky, aj spoločne, ale najlepšie im to klape v spojení s piškótovou tortou, na ktorú vám dnes prinášame recept.

Potrebujete:

Na piškótu

malú tortovú formu

štyri vajcia

štyri polievkové lyžice polohrubej múky

štyri polievkové lyžice múčkového cukru

jeden vanilkový cukor

tretina balíčku kypriaceho prášku

tuk a múku na vymazanie formy

 

Na dotvorenie

čerstvé jahody

jahodový džem

šľahačku (1 kelímok smotany na šľahanie)

Postup:

1. Ako prvé si pripravte tortovú formu a dajte nahriať rúru na 200 °C.

2. Oddeľte bielka od žĺtok do dvoch samostatných misiek. Bielka s cukrom a vanilkovým cukrom rozšľahajte do snehu.

3. Do vyšľahaného snehu postupne pomaly pridávajte žĺtka. Keď sú žĺtka poriadne zakomponované do snehu, zľahka vmiešajte múku s kypriacim práškom.

4. Celú hmotu vylejte do pripravenej formy a dajte do rúry. Pečte 15 až 20 minút.

5. Po upečení piškótu nechajte schladnúť a z jednej smotany vyšľahajte šlahačku. Medzitým si umyjte a nechajte okvapkať na papierovej utierke jahody.

6. Keď je piškóta chladná, vyberte ju z formy a prerežte napoly. Spodnú polovicu natriete jahodovým džemom podľa chuti, položíte vrstvu nakrájaných jahod a pridáte tenkú vrstvu šľahačky. Priklopíte druhou polovicou piškóty a celú tortu podľa vlastnej úvahy dozdobíte zvyšnou šľahačkou a jahodami.

Ľahká ovocná chuť kombinovaná so šľahačkou je ideálnou voľbou pre letné večerné posedenia s priateľmi, na detské narodeninové oslavy ale aj na menšie letné svadby.

Dobrú chuť!

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes
O autorovi