Od

Skoro každá z nás už niekedy v živote utešovala kamarátku po rozchode s tým, že je vlastne dobre, že sa s takým psychopatom rozišla. Z rozprávania alebo z vlastných zážitkov má každá z nás predstavu o tom, aké absurdnosti vedia muži pri rozchodoch stvárať. Menej často sa však rozprávame o tom, aké nezmysly robia opustené ženy. Spravidla sa nás to totiž nedotýka a navyše a často ženy, šialené prenasledovateľky vo vzťahu k svojim kamoškám vystupujú ako ranené a ukrivdené a ani vo sne by ste si nevedeli predstaviť, že práve vaša kamoška je tá žena, ktorá vymýšľa, ubližuje a klame len aby si muža získala za každú cenu späť alebo aby sa mu pomstila (ďalej len „šialená ex“).

Paradoxne, okienko do sveta žien nám v tomto smere otvárajú muži. Až z ich autentických zážitkov zisťujeme, čoho všetkého je žena schopná, keď ju niekto raní alebo keď sa svojho partnera proste nechce vzdať bez boja.

Tehotenstvo

Je nám úprimne ľúto každej ženy, ktorá zhodou okolností otehotnela na konci vzťahu, vďaka šibnutým ex aj na tieto ženy padá tieň pochybnosti. Vymyslené, úmyselné alebo neprávom pripísané otcovstvo. Toto sú bežné „finty“, ktorým muži musia pri rozchode čeliť. Tehotenstvo je silná karta, s ktorou šialené ex často operujú. V mužoch vzbudzuje pocit zodpovednosti (ako právnej tak aj morálnej), veď ako správny muž sa predsa musí postarať o svoje potomstvo. Šialené ex to dobre vedia a tak sa táto karta obracia na milión spôsobov a len od drzosti a šikovnosti tej ktorej ženy záleží, ako to nakoniec skončí. Michalovi sa jeho frajerka priznala sama, musel kvôli tomu len prísť cez pol Československa z Plzne kde študuje, aby sa priznala. Jarova frajerka vytrvalo tvrdila, že je tehotná a dotiahli to spolu až do ambulancie gynekológa, ktorý to s určitosťou vyvrátil. (Ona mu pred ambulanciou dojato s rukou na bruchu rozprávala o tom, ako sa teší na ich bábätko, ako budú spolu šťastná rodina). Mirova ex to zahrala na potrat. K lekárovi ani do nemocnice síce nešla, zvládla to sama, ale až do konca mu vyčítala, že kvôli stresu z rozchodu prišla o dieťa. O tom, že vydieranie tehotenstvom nie je ničím nezvyčajným svedčí aj fakt, že na internete je možné kúpiť pozitívny tehotenský test. (Prečítajte si článok českej blogerky, Protivnej Blondíny).

argument-238529_1920

Samovražda

Chápeme, rozchody sú ťažké. Aj my sme sa rozchádzali, ale vydierať svojho partnera samovraždou je absolútne nedôstojné, či ide o muža alebo ženu. Väčšina žien potrebuje niekoho, s kým by sa po rozchode mohli porozprávať, podeliť o svoj strach zo samoty či úzkosť. Vyhrážať sa však bývalému tým, že sa zabijú je však vždy neprijateľné. Najmä, preto, že je veľká pravdepodobnosť, že mnoho mužov vďaka manipulátorkám, ktoré zneužívali „pokus o samovraždu“ ako zbraň v boji o udržanie frajera vás ani nebude brať vážne. Ženám, ktoré sa cítia na dne rozumieme, len si myslíme, že muž, ktorý vás opustil nie je správnym ramenom na ktorom by ste sa mali vyplakať. Porozprávajte sa s mamou, sestrou, kamarátkou alebo v krajnom prípade s lekárom. Nikdy nie je hanbou, požiadať o pomoc, radu alebo trochu pozornosti. Treba si len starostlivo vybrať na koho sa s takou žiadosťou obrátite. Aby ste neboli nakoniec postavou v krčmových príhodách vášho bývalého, ako Petra, ktorá si podrezala žily tupým nožíkom, len aby videl ako trpí, Kristína, ktorá sa chcela sama ubodať detskými nožničkami alebo Ivka ktorá chcela skočiť z mosta.

Spamovanie celého okolia

Už sa vám stalo, že vás kontaktovala užialená čerstvo rozídená bývalá frajerka vášho kamaráta s prosbou aby ste mu dohovorili a aby sa k nej vrátil. Ak nie tak vám závidíme. Takéto požiadavky nie sú ničím výnimočným. Spravidla vyvolá len nepríjemný pocit u toho, komu bola táto požiadavka adresovaná, pretože sa nechce starať do vzťahov medzi dvoma rozchádzajúcimi sa kamarátmi, zlý pocit v dievčine, že jej kamoška nepomohla alebo rozčarovanie z toho, prečo sa nejaká kamoška stará do ich už bývalého vzťahu. Ak sa vám zdá, že písať kamošom je zlé, potom je tu ešte kategória ktorá píše súrodencom a rodičom. „Dobrý deň, dohovorte prosím Paľkovi nech má rozum a vráti sa ku mne.“ To asi nepoteší žiadnu matku. A nie, spravidla to ani nespôsobí, že Paľko si celú vec rozmyslí, skôr to zapríčiní iba rozpaky a to hneď u niekoľkých ľudí. Najväčším extrémom čo sa spameriek týka však zatiaľ bola slečna, ktorá adresovala zrejme viacerým ženám správu s približne takýmto obsahom: „Ahoj, nepoznám ťa ale 15.3. som sa rozišla s Rišom X.  Mám podozrenie, že mal na konci nášho vzťahu už nejakú inú. Ak to nie si ty, tak to ignoruj. Ak to si ty, tak vedz, že sme spolu v deň rozchodu spali a teda ťa podviedol. Len by si to mala vedieť lebo vyzeráš ako milé dievča A nechcem ho naspäť len chcem aby ti neublížil. Pekný deň..“

Vzťahy sú ťažké. Rozchody ešte viac. Snažme sa ich však zvládnuť s noblesou, veď skôr vášho bývalého k Vám naspäť pritiahne, keď budete krásna, šťastná a sebavedomá, než keď sa mu budete doprosovať. Ak poznáte podobný príbeh a chcete sa oň podeliť, napíšte ho do komentára alebo na mail: redakcia@vosvetezien.sk

4.67 avg. rating (94% score) - 3 votes
O autorovi