Zariaďovanie spálne

30 januára, 2018 o 20:03

Od

Je to miestnosť, v ktorej si ako jedinej po náročnom pracovnom dni dokážeme oddýchnuť. Je to vlastne naša oáza pokoja, čiže miesto, kde nás nič nemôže vyrušiť. Ak práve zariaďujete túto miestnosť, inšpirujte sa našim inšpiratívnym príspevkom, v ktorom si povieme, ako si zariadiť spálňu, aby ste sa v nej cítili čo najpríjemnejšie.

Drevená masívna posteľ

Na začiatok by ste si mali vyberať posteľ. Ak chcete kvalitnejšiu a ste ochotní si priplatiť, tak v tom prípade vám odporúčame vyhľadávať predajne a výrobcov masívnych postelí. Na Slovensku nájdete množstvo predajní, ktoré okrem klasických lacnejších laminátových postelí predávajú aj masívne manželské postele. Ak chcete, aby vám posteľ vydržala najmenej tri desaťročia, tak v tom prípade viete akú posteľ hľadať. No predsa masívnu! Drevené masívne postele sa vám budú dokonale hodiť ku klasickému drevenému nábytku.

Nech už si kúpite akúkoľvek posteľ, neodporúčame vám dávať si ju úplne ku stene. Umiestňujte ju minimálne 5-10 cm od steny. Ochránite tak náter a zabránite vzniku plesní.

Šatníkové skrine

Ak máte spálňu menších priestorov, odporúčame vám kupovať len menšie komody, ale ak disponujete dostatkom priestoru, tak tým pádom si do spálne môžete pokojne umiestňovať vysoké šatníkové skrine s dostatočným množstvom úložného priestoru. Šatníkové skrine a komody by mali farebne ladiť s posteľou. Ak ste si teda kúpili tmavšiu posteľ napríklad v odtieni orecha, tak tým pádom si aj šatníkovú skriňu a komodu kupujte presne v tomto odtieni. Nemixujte viaceré farby.

Koberce

Aby podlahy v spálni neboli holé, vyberte si nový koberec z ponuky moderných kobercov. Odporúčame najmä dlhovlasé jednofarebné obdĺžnikové koberce priamo pred šatníkovú skriňu. Koberce by mali byť zospodu pogumované, aby sa vám na nich nešmýkalo.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi