Od

Obdobie letných dovoleniek je síce na míle vzdialené, ale predsa len sa nájdu rodiny, ktoré už teraz vyhľadávajú cestovné kancelárie, ktoré by im vedeli ponúknuť dovolenku pri mori za rozumnú cenu. Predsa len keď sa vyberie k moru štvorčlenná rodina, musia rátať s tým, že tisíc eur budú musieť obetovať, aby dovolenku zaplatili a ešte si popritom na dovolenke aj niečo dopriali. Ak chcete nájsť dobrú cestovnú kanceláriu, odporúčame sa popýtať známych, poprípade si poprezerať recenzie na cestovné kancelárie.

Ak ale plánujete cestovať na vlastnú päsť a služby cestovných kancelárii využijete len pri zháňaní ubytovania, pripravte svoj dopravný prostriedok na cestovanie na dlhšiu vzdialenosť.

Prekontrolujte brzdy a motor

Aby sa vám počas cesty nepokazili brzdy a motor, radšej si ich stav prekontrolujte ešte pred vycestovaním. Auto bez kvalitných bŕzd a 100% funkčného motora by nemalo výjsť na cesty z dôvodu bezpečnosti.

Aby sa vaša dovolenka neskončila skôr, ako by vôbec začala.

Na podlahu si dajte nepremokavé koberce do auta

Nikdy neviete, kedy sa vám čosi vysype alebo vyleje na podlahu v aute. Je preto lepšie, keď máte na podlahe rozmiestnené nepremokavé gumené rohože, ktoré neprepustia žiaden druh kvapaliny.

Zabezpečte aj kufor, kde bude batožina

Kufor je miesto, kde bude umiestnená všetka vaša batožina a práve preto si ho dostatočne zabezpečte, aby sa nestalo, že sa vám v kufri počas cesty na dovolenku premieša batožina. Odporúča sa mať rozmerovo vyhovujúcu vaničku do kufra. Dávajte si však pozor pri výbere vaničky – vyrábajú sa totiž na konkrétny typ automobilu.

Skontrolujte funkčnosť svetiel

Ak plánujete cestovať počas noci, bude nutné, aby ste mali zabezpečené osvetlenie. Stretávačky, diaľkové svetlá, hmlovky – všetko musí fungovať. V opačnom prípade riskujete nehodu.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi