Od

Ak patríte medzi ženy, ktoré si potrpia na svojom výzore, veľmi dobre viete, že tajomstvo očarujúceho outfitu leží v detailoch. Svet módy zaznamenal za posledné roky veľké zmeny a vďaka inšpirácii od rôznych svetových blogeriek či módnych znalkýň, ktoré zdieľajú svoje kreácie na internete, sa viac a viac žien snaží obliekať štýlovejšie. Kedysi stačilo správne zladiť tričko so sukňou, k tomu zvoliť pekné topánky a kabelku a mohli sme si byť isté, že nám naše kamarátky či známe sklonia kompliment a spýtajú sa, kde by mohli podobné kúsky zohnať. Dnes je to však trošku ťažšie. Detaily zohrávajú veľkú úlohu, a preto začali mnohé slečny a dámy venovať väčšiu pozornosť doplnkom. K tým jednoznačne patria aj šperky, ktoré sa stali nástrojom, ako krásu a pôvab outfitu podtrhnúť a dodať mu šmrnc.

Doplnok na každý deň

Výber šperku na každodenné nosenie nie je jednoduchý. Je potrebné brať do úvahy, kde trávite väčšinu svojich dní a akej profesii sa venujete. Pokiaľ máte jasne daný „dress code“, výrazným šperkom sa radšej vyhýbajte. Ak je vaša práca spojená s kancelárskym prostredím a veľa času trávite za počítačom, môžete voliť menšie šperky. Pekným detailom sú prstene zo striebra, ktoré sa budú vynímať na vašich tenkých prstoch, zatiaľ čo budete ťukať do klávesnice a pracovať na dôležitých dokumentoch. Sú však povolania, kde sa môžete s výberom šperkov doslova vyblázniť. Editorka módneho časopisu, učiteľka alebo marketingová riaditeľka môžu zvoliť aj takzvané statement náhrdelníky, ktorými na seba bezpochyby upútajú pozornosť.

Doplnok pre špeciálne príležitosti

Svadby, krstiny, promócie, maturitné plesy či večierky – špeciálne príležitosti, ktoré si vyžadujú dôkladné prípravy a starostlivý výber outfitu. Šperky v tomto prípade môžu celkovému výzoru napomôcť a dodať mu čaro, no ak je výber nešťastný, môžu slečne alebo dáme uškodiť. Ak sú vaše šaty honosnejšie, radšej voľte šperky jemné, ako napríklad prstene zo zlata alebo drobné diamantové náušničky. Na druhej strane, ak ste na danú príležitosť zvolila jednoduché šaty, môžete celkový outfit rozžiariť výraznými náušnicami. Dôležité však je, aby ste sa cítili pohodlne a sebavedomo, zbytočne nevoľte mnoho šperkov, nech nepôsobíte príliš ovešane.

Vhodne zvolený šperk dokáže outfit dotiahnuť k dokonalosti. Je to doplnok, ktorý sa hodí na každodenné nosenie, ale aj na špeciálne príležitosti. Nebojte sa preto zainvestovať, buďte však opatrné a vyberte si taký kúsok, ktorý vám neostane ležať v šperkovnici.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
O autorovi